Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendii de deşeuri menajere, vegetaţie şi culturi de soia, în perioada minivacanţei de Sfânta Maria

Inquam Photos/ Octav Ganea
incendiu Chitila groapa gunoi vegetatie
"Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. Astfel, în perioada minivacanţei de Sfânta Maria, pompierii au intervenit pentru stingerea a cinci incendii în municipiul Giurgiu, la Bulbucata, Dărăşti-Vlaşca, Vlad Ţepeş şi Gratia. În municipiul Giurgiu a ars cantitatea de 250 de kilograme de deşeuri menajere, mase plastice şi lemn. Pentru stingerea incendiului au acţionat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător. În celelalte localităţi a ars o suprafaţă totală de peste cinci hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, cultură de soia, cauza probabilă de producere a incendiilor de vegetaţie fiind focul deschis în spaţii deschise", se arată într-un comunicat de presă, emis marţi, de ISU Giurgiu.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la o mie la 2.500 lei.

De la începutul anului, inspectorii de prevenire au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.500 lei fiecare, pentru incendierea vegetaţiei uscate fără respectarea prevederilor legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.