Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendii de vegetaţie, unele cu pericol de propagare în Harghita - Pompierii militari şi civili intervin

Romania TV
incendiu vegetatie

Pompierii militari şi civili intervin, luni după-amiază, la trei incendii de vegetaţie, unele cu pericol de propagare la pădurile din apropiere, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, două incendii de vegetaţie uscată se manifestă în apropierea comunei Bilbor, respectiv în satul Livezi-Ciuc, comuna Mihăileni, în ambele cazuri existând pericol de propagare la pădure.

La incendiul de la Bilbor intervine un echipaj din cadrul Gărzii ISU Topliţa, cu o autospecială de stingere şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate, în vreme ce la incendiul de la Livezi-Ciuc acţionează un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere şi a fost alertat şi serviciul voluntar al comunei Mihăileni.

De asemenea, un incendiu vegetaţie uscată a fost semnalat şi între comunele Ditrău şi Remetea, la faţa locului fiind prezent un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni, cu o autospecială de stingere, alături de serviciile voluntare din cele două comune.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

În cursul zilei de duminică, o suprafaţă de 25 de hectare de vegetaţie uscată a fost afectată de incendii, în Harghita, la Topliţa, Jolotca, Lueta şi Odorheiu Secuiesc.

Poliţia Locală din Odorheiu Secuiesc a anunţat, luni, într-un comunicat, că incendiul care a avut loc în apropierea pădurii din zona Piatra Ţărcii a fost stins prin intervenţia a peste 70 de persoane.

Sursa citată a precizat că "incendiul a fost cauzat de către persoane ieşite la iarbă verde", fapt petrecut "în contextul interdicţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţele militare care sunt în vigoare şi la această dată".

Poliţia Locală avertizează că "ieşirile unor grupuri de prieteni, familii, la iarbă verde şi improvizarea unor grătare în aer liber sunt strict interzise" şi face apel la respectarea restricţiilor impuse de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.