Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiile au făcut prăpăd în Deltă: Peste 2.500 de hectare de teren au fost părjolite de 50 de incendii

ISU Bucuresti-Ilfov
pompieri incendiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta Tulcea a intervenit, în februarie, la peste 50 de incendii care au afectat o suprafaţă totală mai mare de 2.500 de hectare şi face apel la populaţie pentru a utiliza cât mai puţin arderea pentru igienizarea suprafeţelor, potrivit agerpres.ro.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

Purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu, a declarat  că populaţia trebuie să aibă grijă în principal la condiţiile meteorologice de vânt.

"Chiar azi (marţi, n.red.), o persoană a vrut să igienizeze o suprafaţă din curtea proprie, dar o pală de vânt a făcut ca focul să nu poată fi stăpânit. Norocul persoanei respective a fost că pompierii trecereau prin apropiere şi au putut să-l ajute. Aceste incendii sunt extrem de periculoase, pentru că, pe fondul vântului, se pot extinde în timp foarte scut şi pot acoperi o suprafaţă foarte mare", a menţionat Daciu.

Persoanele care vor să igienizeze prin ardere diferite suprafeţe trebuie să informeze primăriile care le eliberează un permis de lucru cu foc, însă autorităţile locale nu sunt obligate să informeze la rândul lor ISU Delta pentru a şti unde şi cine igienizează prin ardere.

"Printre prevederile care trebuie respectate la arderea vegetaţiei uscate se află executarea arderii în zone în care să nu se permită propagarea focului la fondul forestier sau la construcţii şi să nu afecteze reţele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri material necombustibile", a punctat reprezentantul ISU Delta.

Potrivit acestuia, de la începutul lunii februarie, pompierii tulceni au intervenit la peste 50 de incendii, care au afectat o suprafaţă totală de peste 2.500 de hectare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.