Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiile din Hunedoara au făcut 40 de victime în anul 2019

Facebook
incendiu manastire

Opt persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 32 au fost rănite în incendiile care au avut loc anul trecut în localităţi din judeţul Hunedoara, relevă datele statistice ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) prezentate joi cu prilejul bilanţului de activitate al instituţiei pe anul 2019 potrivit Agerpres.

"În anul 2019, din păcate, incendiile au făcut 40 de victime: 32 de persoane rănite - 23 de adulţi şi nouă copii, precum şi opt persoane decedate, adulţi. Anul trecut s-au înregistrat 21 de victime: 16 persoane rănite - cinci adulţi şi un copil, şi cinci persoane decedate, adulţi", se precizează în raportul prezentat de inspectorul şef al ISU Hunedoara, colonelul Viorel Demean.

Pompierii militari au intervenit la 489 de incendii, 651 de incendii de vegetaţie uscată şi 265 de situaţii cauzate de inundaţii, lista fiind completată de situaţiile de urgenţă, asanări de muniţie şi altele.

Din totalul incendiilor, 342 au avut loc în locuinţe, numărul acestora fiind în creştere cu 22,14% faţă de anul 2018. Peste 23% dintre aceste incendii au fost cauzate de instalaţiile electrice defecte, iar 24% de focul deschis. De asemenea, 11,45% dintre incendii s-au produs ca urmare a unor acţiuni intenţionate.

În ceea ce priveşte intervenţiile ISU Hunedoara, peste 13.500 au avut ca obiect acordarea primului ajutor şi descarcerare, cu o medie de 37 de cazuri pe zi.

Timpul mediu de răspuns la intervenţii a fost anul trecut de 9,20 minute, sub media naţională.

În cadrul şedinţei de bilanţ a mai fost desemnat pompierul de onoare al anului 2019, acesta fiind plutonierul adjutant Robert Kulcsar. Acesta a reuşit să salveze viaţa unui om aplicând corect şi la timp metodele de resuscitare în timpul unui concurs de dresaj canin care s-a desfăşurat la Sibiu.

"Pe parcursul derulării probei de căutare a unei victime surprinse sub dărâmături unul dintre participanţi, în vârstă de 58 de ani, din Cluj, s-a prăbuşit la pământ. Robert şi alţi colegi au evaluat victima, au constatat lipsa pulsului şi au aplicat masajul cardiac reuşind să-l ţină în viaţă pe Călin până la sosirea echipajelor de ajutor medical calificat. El a fost transportat de urgenţă la Spitalul din Sibiu unde medicii i-au montat pe cord 4 stenturi", a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Victima şi salvatorul său s-au întâlnit la şedinţa de bilanţ al ISU Hunedoara

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.