Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Incendiul de la Alba-Iulia s-a extins și intervin zeci de autospeciale din șase județe: A fost emis mesaj Ro-Alert

incendiu alba iulia

Un incendiu puternic are loc, marți, la un depozit de materiale plastice din Alba Iulia. Din cauza degajării mari de fum, a fost transmis un mesaj Ro-Alert. Incendiul s-a extins, iar în ajutorul pompierilor din Alba au venit salvatori din alte cinci județe.

Incendiul de la depozitul materiale plastice din Alba Iulia a izbucnit marți, după prânz. La fața locului acționează zeci de autospeciale din județele Alba, Sibiu, Hunedoara, Timiș, Bihor și Cluj.

Citește și: Incendiu violent la un depozit de materiale plastice din Alba Iulia. Locuitorii au primit mesaj Ro-Alert / VIDEO

Incendiul s-a extins în ultimele două ore și acoperă o suprafață de aproximativ 11.000 de metri pătrați. În continuare sunt flacără deschisă și foarte mult fum, scrie mediafax.ro.

„Având în vedere degajarea mare de fum, a fost transmis mesaj Ro-alert pentru adoptarea măsurilor de autoprotecție”, au transmis pompierii.

O societate cu sediul pe platforma industrială situată la ieșirea din Alba-Iulia către Aiud și care produce componente auto a evacuat tot personalul. Cauzele izbucnirii incendiului vor fi stabilite la finalul misiunii.

Citește și: Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu la un depozit de materiale plastice din Alba Iulia

"Incendiu major cu degajări mari de fum produs la Depozitul de material plastic în municipiul Alba Iulia strada Al.I.Cuza nr. 28. Lăsaţi libere căile de acces pentru accesul forţelor de intervenţie. Respectaţi recomandările dispuse de autorităţi, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona expusă, restricţii rutiere sau rute ocolitoare. Luaţi măsuri de autoprotecţie. Închideţi uşile şi ferestrele, astupaţi gurile de aerisire şi opriţi funcţionarea instalaţiilor de ventilaţie sau climatizare", se arată în mesajul RO-Alert.

Şeful Gărzii de Mediu - Alba, Dănuţ Hălălai, a afirmat că societatea care deţine depozitul unde se manifestă focul este autorizată din punct de vedere al protecţiei mediului. El a susţinut că nu au fost depăşiri semnificative ale indicatorilor de calitate a aerului, scrie agerpres.ro.

Traficul rutier a fost oprit în zonă, pe DN 1 la ieşirea din municipiul Alba Iulia către Teiuş, pentru desfăşurarea intervenţiei de lichidare a incendiului care se manifestă la nivelul depozitului.

Fumul dens poate fi observat din centrul municipiului Alba Iulia. Depozitul este situat la marginea oraşului, în imediata apropiere a unei fabrici de cablaje şi a unui centru comercial.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.