Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu California: Bilanţul celui mai mare incendiu izbucnit în acest an a urcat la patru morţi

sfgate.com
incendiu sua california pompieri Oak Fire

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa în cel mai mare incendiu izbucnit în acest an în California, au anunţat marţi autorităţile locale, avertizând că numărul morţilor ar putea creşte, informează AFP.

Incendiul, denumit "McKinney", face ravagii de vineri şi nu fusese adus încă sub control marţi. În prezent flăcările se întind pe o suprafaţă de 22.700 de hectare şi ameninţă în special micul oraş Yreka, conform Agerpres.

"Avem patru decese confirmate, însă acest număr s-ar putea schimba", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a biroului şerifului din comitatul Siskiyou, unde a fost declarată stare de urgenţă.

Duminică dimineaţă, trupurile a două persoane decedate au fost descoperite într-un vehicul carbonizat.

Luni, alte două victime au fost descoperite în două locuinţe separate, potrivit unui tweet al biroului şerifului.

Cel puţin 3.000 de persoane sunt afectate de ordinele de evacuare emise în jurul localităţii Klamath River, lângă graniţa cu statul Oregon.

De duminică seara, pompierii au beneficiat de o scurtă perioadă de acalmie oferită de condiţii meteo mai bune, cu temperaturi mai scăzute şi precipitaţii dispersate.

Însă optimismul a rămas prudent, deoarece o alertă din partea serviciilor meteo din cauza ameninţării de descărcări electrice a rămas activă. După o perioadă de acalmie până la începutul după-amiezii de marţi sunt aşteptate noi furtuni, au precizat meteorologii.

"Vegetaţia din zonă este extrem de uscată, iar ameninţarea continuă a furtunilor şi a vânturilor puternice şi imprevizibile care le însoţesc ar putea provoca o reaprindere a incendiului", a avertizat agenţia responsabilă pentru lupta împotriva incendiilor din California.

Sezonul incendiilor din California, stat care se confruntă cu o situaţie de secetă persistentă, ar putea dura câteva luni. Frecvenţa şi amploarea acestor incendii sunt exacerbate de încălzirea globală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.