Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu de vegetaţie şi stuf în apropiere de Satu Nou în Tulcea: au ars 30 de hectare, dar din cauza vântului focul continuă să se propage

Foto Mediafax
incendiu vaslui stuf

Un puternic incendiu se manifestă, duminică seara, în apropierea localităţii tulcene Satu Nou, iar până în prezent au ars aproximativ 30 de hectare de vegetaţie uscată şi stuf. Pompierii susţin că din cauza vântului focul continuă să se propage şi poate pune în pericol grajduri şi anexe ale unei ferme aflate la marginea localităţii, inforemază News.ro.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a anunţat că pompierii Staţiei Babadag intervin, duminică seara, pentru monitorizarea şi limitarea unui incendiu de vegetaţie stuficolă în apropiere de localitatea Satu Nou.

“Incendiul a fost anunţat în jurul orelor 19:50 prin apel la numărul unic de urgenţă 112. Până în acest moment au ars aproximativ 30 de hectare de stuf şi vegetaţie uscată, iar din cauza vântului acesta continuă să se propage şi poate pune în pericol clădirile de la marginea localităţii ( grajduri şi anexe ale unei ferme). Zona este greu accesibilă pentru ca pompierii să intervină, incendiul fiind în acest moment delimitat de canale cu apă”, a transmis ISU Tulcea.

Sursa citată a precizat că incendierea zonelor cu vegetaţie uscată este un gest total iresponsabil, focul poate ajunge la casele oamenilor, poate provoca victime şi nu în ultimul rând afectează ecosisteme întregi mai ales în Delta Dunării.

“Astfel de incendii se manifestă deseori violent, ard rapid şi se extind la fel de rapid mai ales dacă bate vântul. Este o situaţie riscantă şi pentru salvatori! Când pot ajunge lângă astfel de incendii pentru a le limita extinderea, sunt deseori puşi în pericol pentru că un incendiu de stuf este imprevizibil. Direcţia flăcărilor se poate schimba intr-o secundă, iar puterea flăcării face aproape imposibilă stingerea prin metode convenţionale când autospecialele de intervenţie nu pot ajunge în zonele inaccesibile”, a mai explicat ISU Tulcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.