Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu forestier puternic în Letonia

incendiu pompieri

Autorităţile letoniene au dispus miercuri evacuarea unei localităţi din vestul ţării ameninţate de un incendiu forestier, în timp ce pompierii depuneau eforturi pentru a ţine flăcările sub control, informează AFP, potrivit Agerpres.

Incendiul, care a provocat pagube în regiunea Curlanda pe 180 de hectare, suprafaţă echivalentă cu 200 de terenuri de fotbal, a necesitat evacuarea a zeci de locuitori din localitatea Stikli, printre care şi un grup de copii cu deficienţe dintr-un internat, au precizat pompierii şi echipele de intervenţie. 

Incendiul a izbucnit marţi într-o turbărie, după care s-a extins într-o zonă de pădure, pe fondul secetei pronunţate. 

''Lupta contra flăcărilor este foarte problematică deoarece această zonă din regiunea Curlanda este foarte puţin populată, drumurile sunt puţine şi strâmte, iar numeroase sectoare sunt inaccesibile din cauza mlaştinilor întinse'', a declarat Zigmunds Jaunkirkis, un oficial din Agenţia naţională pentru păduri. 

Armata şi garda naţională au pus la dispoziţie un elicopter dotat pentru stingerea incendiilor pentru a veni în sprijinul pompierilor.

Citește și: Două localităţi siriene asediate de trei ani de rebeli şi jihadişti au început să fie evacuate

Ţara vecină, Lituania, a trimis un elicopter, iar locuitorii oraşului port Ventspils au demarat o acţiune de recrutare de voluntari. 

Temperaturile ridicate, de peste 30 de grade, şi vânturile puternice au intensificat focul, iar în următoarele două săptămâni, nu sunt prevăzute precipitaţii. 

Letonia s-a confruntat, în decursul ultimelor luni, cu o secetă prelungită, care a determinat autorităţile să declare stare de catastrofă naturală în sectorul agricol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.