Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu în Botoșani: 13 hectare de vegetaţie uscată au ars

incendiu

Aproximativ 13 hectare de vegetaţie uscată au ars, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Şendriceni din judeţul Botoşani, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Potrivit acestora, la faţa locului au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Dorohoi, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Un alt incendiu, în care au ars aproximativ 500 metri pătraţi de vegetaţie uscată, mărăcini şi deşeuri, s-a produs, tot în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Rădeni din comuna Frumuşica. Pentru stingerea acestui incendiu au acţionat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, informează Agerpres.

"Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost folosirea focului deschis în spaţii deschise", precizează ISU.

Pompierii din Botoşani atrag atenţia că, pentru diminuarea fenomenului de ardere a miriştilor şi a vegetaţiei uscate, în perioada următoare, vor fi intensificate acţiunile de informare şi educare preventivă, în vederea conştientizării riscului generat de aceste incendii.

De asemenea, vor fi reluate misiunile de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă care vor transmite mesaje pre-înregistrate, atrăgând atenţia asupra faptului că arderea vegetaţiei uscate este interzisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.