Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu într-un lagăr de refugiaţi din Lesbos - Ursula von der Leyen oferă ajutorul UE

Euractiv
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a exprimat miercuri ''profunda tristeţe'' după incendiul care a făcut ravagii în lagărul de refugiaţi Moria din insula grecească Lesbos, adăugând că Uniunea Europeană este ''pregătită să ajute'', transmite AFP potrivit Agerpres.

''Noi suntem gata să ajutăm, cu statele membre. Prioritatea noastră este securitatea celor care sunt fără adăpost'', a scris von der Leyen pe Twitter, precizând că vicepreşedintele CE pentru promovarea modului de viaţă european, Margaritis Schinas, se va deplasa în Grecia ''cât mai curând posibil''.

O amplă operaţiune de salvare era în curs de desfăşurare miercuri la Moria, cel mai mare lagăr de refugiaţi din Grecia, care adăposteşte circa 12.700 de migranţi, deşi capacitatea de cazare proiectată este de numai 2800.

Anterior în cursul dimineţii, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, anunţase că Uniunea Europeană va finanţa transferul şi cazarea în partea continentală a Greciei pentru aproximativ 400 de copii şi adolescenţi de la Moria.

Executivul european coordonează de mai multe luni un program de redistribuire spre zece ţări din UE a circa 2.000 de minori neînsoţiţi din taberele de refugiaţi din Grecia. Până în prezent, doar 640 de migranţi (copii, adolescenţi şi familii cu copii bolnavi) au fost transferaţi în Belgia, Franţa, Luxemburg, Germania, Irlanda, Portugalia şi Finlanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.