Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu la Penitenciarul Rahova: Deținutul care și-a incendiat celula a murit

gratii

Doisprezece persoane au ajuns la spital în urma unui incendiu care a izbucnit în Penitenciarul Rahova, 70 de persoane încarcerate în apropierea celulei incendiate au fost evacuate. Deţinutul Alexe Nicolae, care şi-a incendiat celula, a murit la spital, arată libertatea.ro.

"Angajații penitenciarului au intervenit de urgență folosindu-se de echipamentul de dotare, de extinctoare și furtune cu apă, și focul a fost stins în aproximativ două ore. 67 de deținuți au fost evacuați în alte zone sigure ale penitenciarului. 11 gardieni au fost transportați la spital. Aceștia, dar și deținutul care se află în continuare internat, se află în afara oricărui pericol. Lucrăm acum la îndepărtarea daunelor materiale. (…) Deținutul era fumător și avea asupra sa brichetă. S-a folosit de brichetă pentru a da foc celulei", a declarat Gabriela Livadariui, purtător de cuvânt al Penitenciarului.

Incendiu în penitenciarul Rahova: 67 de deţinuţi au fost evacuaţi

O reacţie a venit şi din partea Ministerului Justiţiei. Raluca Prună spune că autorităţile şi au făcut datoria cum trebuie în acest caz.

"Eu nu am informații că s-ar fi încercat o mușamalizare. Cu privire la domnul Alexe Nicolae, că acesta este numele lui, a existat un incident care a început deja de ieri dimineață, cred că pe la ora 09,00, a încercat nu să dea foc, a distrus o saltea. Se afla singur în camera de detenție, are, am înțeles, niște probleme de sănătate mentală, a fost un prim incident ieri dimineață și aseară, la ora 22,00 și-a incendiat cazarmamentul, deci saltelele de acolo, după care s-a refugiat în grupul sanitar", a spus Prună, la finalul unui briefing la Ministerul Justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.