Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu la Spitalul Robănescu – Intervenţia, realizată cu o autospecială nouă, specializată pentru incendiile la instalaţii electrice

Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu
incendiu Spitalul Dr. Nicolae Robănescu

Intervenţia la incendiul de la Spitalul Nicolae Robănescu din Bucureşti a fost realizată cu o autospecială nou intrată în dotarea pompierilor, specializată pentru incendiile la instalaţii electrice, a transmis, marţi seară, şeful DSU, Raed Arafat. Acesta a explicat că pompierii discută cu reprezentanţii Enel pentru repunerea Spitalului Robănescu în funcţiune.

”Pentru lichidarea incendiului a fost folosită şi o autospecială care a fost intrată recent în dotarea pompierilor din Bucureşti, cu azot şi pulbere, care este specializată pentru incendiile la instalaţii electrice. Din fericire, nu avem victime”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Raed Arafat.

Acesta a reiterat ideea că pacienţii, copii cu boli rare sau neurologice, sunt în siguranţă.

”Pompierii discută cu Enel pentru repunerea Spitalului Robănescu în funcţiune, fiind, la ultimul raport pe care l-am primit telefonic, alimentat doar parţial. Cauzele, ce s-a întâmplat exact, asta va face obiectul unui raport al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, care nu cred că va fi emis în noaptea asta şi va fi emis după o analiză serioasă”, a mai afirmat şeful DSU.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, marţi seară, la un transformator din curtea Spitalului Nicolae Robanescu din Bucureşti, iar pacienţii au fost evacuaţi.

A avut loc o pană de curent în zona din jurul unităţii medicale, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de o oră.

”În momentul revenirii energiei electrice în reţea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două maşini din apropiere. Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalaţiilor de gaze din incinta spitalului şi a procedat la evacuarea în siguranta copiilor internaţi, a aparţinătorilor acestora”, a mai transmis anterior Ministerul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.