Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Incendiu mistuitor la Mănăstirea Turnu: cinci autospeciale se luptă cu flăcările (video)

telegrama.ro
pompieri

Un incendiu a izbucnit, marţi dimineaţă, la Mănăstirea Turnu din localitatea Târgşoru Vechi, focul cuprinzând o clădire aflată lângă biserica lăcaşului de cult, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, informează Agerpres.

UPDATE 6 iunie, ora 08.40 - „În acest moment, incendiul este lichidat. Se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative”, a informat ISU Prahova.

Mănăstirea Turnu este aşezată pe vatra unei străvechi aşezări omeneşti ce are peste două milenii de existenţă continuă. Aici s-au descoperit ruinele unui sat dacic şi, în imediata lui apropiere, ruinele unei terme dintr-un castru roman. Este considerată una dintre cele mai vechi mănăstiri din țară și un important centru monahal și spiritual.

UPDATE

Incendiul care a izbucnit, marţi dimineaţă, la Mănăstirea Turnu din localitatea Târgşoru Vechi, focul cuprinzând casa parohială, a fost localizat, precizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Conform sursei citate, incendiul afectează acoperişul şi etajul unu ale casei parohiale.

Incendiul este localizat şi se acţionează pentru lichidare, suprafaţa totală afectată de flăcări fiind de 600-800 mp.

Iniţial, ISU a transmis că, din primele informaţii de la faţa locului, flăcările se manifestă generalizat la nivelul clădirii de lângă biserica mănăstirii, pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp.

Forţele de intervenţie au fost suplimentate, la faţa locului aflându-se 3 ofiţeri şi 45 de Subofiţeri, arată sursa citată.

Stirea initială

Conform sursei citate, din primele informaţii de la faţa locului, flăcările se manifestă generalizat la nivelul clădirii de lângă biserica mănăstirii, pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp.

La faţa locului s-au deplasat cinci autospeciale de stingere, două autoscări, o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

În prezent, pompierii acţionează pentru localizarea incendiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.