Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu pe 30 de hectare de câmp în localitatea Ludoş

News.ro
incendiu vaslui

Un număr de 15 pompieri acţionează, sâmbătă seara, pentru stingerea unui incendiu, care a cuprins 30 de hectare de vegetaţie uscată pe câmpul din localitatea Ludoş, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Alina Voina, potrivit Agerpres.

"Din primele informaţii, suprafaţa afectată este de aproximativ 30 de hectare. Având în vedere suprafaţa afectată, la nivelul Punctului de lucru Sălişte şi Miercurea Sibiului au fost suplimentate forţele de intervenţie. În acest moment, peste 15 pompieri militari şi membrii ai SVSU Ludoş şi Apoldu de Jos acţionează cu accesoriile din dotare (vermorele, lopeţi evantai etc) pentru limitarea şi lichidarea incendiului", a precizat Alina Voina.

Potrivit ISU Sibiu, "în cazul incendiilor de vegetaţie uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafaţă foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii".

"În condiţii de vânt puternic şi temperaturi ridicate, astfel de situaţii pot deveni delicate mai ales dacă în zona câmpurilor arzânde se află locuinţe. Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă", a precizat ISU Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.