Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu puternic în Harghita - Trei case s-au făcut scrum din cauza unei țigări aprinse

Adevărul
incendiu alba

Un incendiu puternic, cauzat de o ţigară aprinsă, a afectat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, trei case şi trei anexe gospodăreşti din localitatea Dealu, zeci de pompieri militari şi civili, dar şi localnici luptându-se cu focul aproximativ şapte ore, notează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, incendiul a fost anunţat vineri seara, iar la sosirea primelor echipaje la locul intervenţiei, acesta "se manifesta generalizat la un grajd cu şură şi două case de locuit, propagându-se şi la alte două anexe învecinate şi o casă".

Au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului peste 60 de pompieri militari şi civili din cadrul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, respectiv serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Dealu, Lupeni, Satu Mare, cu 9 autospeciale de stingere, sprijiniţi de zeci de localnici.

Alimentarea autospecialelor s-a realizat din cisternele puse la dispoziţie de primăria din localitate şi din fântânile cetăţenilor.

În incendiu au ars acoperişurile a trei case de locuit şi interiorul a patru camere, un grajd cu şură şi acoperişurile altor două, în care se aflau furaje, lemne de foc sau cereale, fiind degradate şi mai multe utilaje agricole.

În urma intervenţiei, s-au salvat 20 de animale şi bunuri materiale, în valoare de peste 900.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 500.000 lei.

Nu s-au înregistrat victime, focul fiind stins sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 5.00.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată ca fiind "fumatul în locuri neprotejate corespunzător", a precizat ISU Harghita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.