Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu puternic la Hamburg - Centrul orașului acoperit de nori de fum negru

stock.adobe.com
fum

Nori de fum negru au acoperit centrul oraşului Hamburg, al doilea cel mai mare oraş din Germania, situat pe fluviul Elba, în nordul ţării, după un incendiu izbucnit duminică la două depozite situate la est de centru, transmite agenţia dpa, potrivit Agerpres.

"Centrul oraşului Hamburg este în beznă totală", a declarat pentru dpa un purtător de cuvânt al brigadei de pompieri din oraş. Pompierii au clasificat incendiul şi fumul rezultat drept "extrem de periculoase".

Potrivit Reuters, poliţia din oraş i-a avertizat pe localnici de posibila existenţă a unor particule toxice în aer. Circa 140 de persoane au fost evacuate şi deocamdată este greu de spus cât de periculoasă este situaţia, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Incendiul nu a fost încă stins, echipele de pompieri continuând eforturile în acest sens, potrivit autorităţilor.

Flăcările au izbucnit în cartierul Rothenburgsort, aflat pe fluviul Elba şi care se învecinează cu districtul HafenCity.

Pompierii nu au putut oferi la început niciun fel de informaţie în legătură cu motivele acestui incendiu de proporţii, care a izbucnit în timpul nopţii, şi nici ce fel de mărfuri se află în interiorul depozitelor cuprinse de flăcări.

Localnicii sunt rugaţi să ţină ferestrele şi uşile închise şi să se protejeze de fumul care a acoperit o zonă amplă din nord-estul oraşului.

Şi operatorul german de căi ferate Deutsche Bahn a anunţat că tronsonul care face legătura dintre Hamburg şi Büchen a fost închis din cauza incendiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.