Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu uriaș lângă Moscova: Arde depozitul de zeci de mii de metri pătrați al unui mare comerciant online (Foto-Video)

Tass

Un incendiu de proporții a izbucnit la depozitul retailerului online Ozon din satul Petrovskoye, în districtul Istra din regiunea Moscova. Potrivit datelor preliminare, 11 persoane au fost rănite, transmite agenția rusă Tass.

Incendiul s-a extins rapid din cauza prăbușirii acoperișului și a accesului la oxigen și a cuprins cea mai mare parte a clădirii. Posibila cauză a incendiului a fost un scurtcircuit în echipament, dar nu este exclusă din varianta unei incendieri intenționate.

Compania va rambursa comenzile și bunurile pierdute cumpărătorilor și vânzătorilor, potrivit sursei citate.

content-image

Ce s-a întâmplat?

Un incendiu a izbucnit într-un bloc separat al centrului de îndeplinire Ozon din satul Petrovskoye în jurul orei 12:30, ora Moscovei. Incendiului i-a fost atribuit al treilea grad de dificultate.

Suprafața incendiului, conform ultimelor date, este de 50 de mii de metri pătrați.

Un perete s-a prăbușit la depozit, a declarat pentru TASS Ministerul pentru Situații de Urgență al Federației Ruse. Stingerea incendiui este complicată din cauza designului clădirii.

Din cauza prăbușirii acoperișului și a accesului instantaneu la oxigen, s-au format curenți convectivi puternici, din cauza cărora focul s-a extins rapid pe o suprafață mare, a relatat serviciul de presă al Ministerului pentru Situații de Urgență al Federației Ruse.

Potrivit unei surse TASS din cadrul serviciilor de urgență, creșterea suprafeței incendiului a fost facilitată de un mesaj întârziat despre incendiu și de o încărcătură mare a depozitului.

Potrivit primelor date preliminare, nerespectarea normelor de siguranță a devenit cauza incendiului . Potrivit unei surse TASS din cadrul serviciilor de urgență, incendiul a avut loc din cauza funcționării de urgență a rețelei electrice, în special a unui scurtcircuit în echipament.

content-image

Pabuge

1000 de angajați au fost evacuați din depozit pe cont propriu.

Potrivit Direcției principale regionale a Ministerului pentru Situații de Urgență, 11 persoane au fost rănite, două dintre ele au fost spitalizate.

Locația celor două persoane care lucrau în depozit nu poate fi încă stabilită, a declarat guvernatorul regiunii Moscova.

Depozitele incendiate erau asigurate în valoare de 17 miliarde de ruble, a declarat Igor Iurgens, președintele Uniunii Tuturor Asiguratorilor din Rusia.

content-image

Ce fac autoritățile?

La stingerea incendiului participă 96 de persoane și 30 de echipamente, inclusiv trei elicoptere Ka-32.

Pompierii din Moscova au fost trimiși să ajute la stingerea incendiului. Serviciile de ambulanță sunt la datorie la fața locului.

Primul adjunct al șefului Ministerului pentru Situații de Urgență al Federației Ruse, Alexander Chupriyan, și adjunctul șefului Ministerului pentru Situații de Urgență, Ilya Denisov, au sosit la locul incendiului.

Procuratura a început un audit, în timpul căruia va stabili cauzele și circumstanțele incidentului, precum și va evalua acțiunile persoanelor responsabile, a anunțat procuratura din regiunea Moscovei pe canalul Telegram.

Acțiunile Ozon au scăzut cu 3,82%, la 1.158,5 ruble pe acțiune, potrivit datelor de tranzacționare ale Bursei de la Moscova la ora 13:52, ora Moscovei. Costul acțiunilor companiei a încetinit scăderea la 0,4% și s-a situat la nivelul de 1.199,5 ruble pe acțiune, potrivit datelor Bursei de Valori la ora 14:21, ora Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.