Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu violent pe un teren din Giurgiu: un hectar de vegetație uscată, lăstăriș, dar și sute de kilograme de deșeuri din plastic au ars

incendiu

Aproximativ un hectar de vegetaţie uscată, lăstăriş, dar şi sute de kilograme de deşeuri din material plastic au ars, sâmbătă după-amiază, pe un teren din localitatea giurgiuveană Novaci, din cauza unui foc lăsat nesupravegheat.

''ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în această seară pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Novaci, judeţul Giurgiu. La caz, s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ un hectar de teren cu vegetaţie uscată, lăstăriş, dar pe care erau aruncate şi sute de kilograme de deşeuri din material plastic'', a informat ISU Giurgiu, conform Agerpres.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.

Pentru diminuarea fenomenului de ardere a miriştilor şi a vegetaţiei uscate, în perioada următoare, pompierii giurgiuveni vor intensifica acţiunile de informare preventivă, în vederea conştientizării riscului generat de aceste incendii.

De asemenea, vor fi reluate misiunile de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, care vor transmite mesaje pre-înregistrate, prin care vor atrage atenţia asupra faptului că arderea vegetaţiei uscate este interzisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.