Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a

regina elisabeta

Sicriul reginei a ajuns la Westminster Abbey după o scurtă procesiune de la Westminster Hall, unde a fost depus. Slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a a început.

Regele Charles a ajuns în urmă cu câteva momente la Westminster Abbey. Înainte au ajuns și președintele SUA, Joe Biden, și soția sa, Jill, conform Mediafax.

Ceremonia de înmormântare începe cu funeraliile de stat la Westminster Abbey, la care participă peste 2.000 de invitaţi.

La sfârşitul slujbei de la abaţie se vor păstra 2 minute de reculegere la nivel naţional, apoi se va intona imnul naţional "God Save the King".

Conform Reuters, zeci de mii de oameni, dintre care mulți au ajuns peste noapte, au mărșăluit luni pe traseul procesiunii funerare pentru a-și lua rămas bun de la Regină.

Primăria Londrei a declarat la ora 9.20 că toate zonele centrale de vizionare a procesiunii din oraș erau pline.

Va urma o procesiune în centrul Londrei de unde sicriul va fi dus la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, într-o ceremonie privată. Sicriul este mutat de pe catafalc până la afetul de tun, iar cortegiul pornește într-o scurtă procesiune.

Tunul Ordnance BL 12-pounder 6 cwt a fost fabricat în 1896 pentru Royal Horse Artillery - dar nu a fost niciodată în serviciul activ. În schimb, a fost folosit pentru funeraliile reginei Victoria în februarie 1901. Afetul a transportat ulterior sicriele regelui Edward al VII-lea, regelui George al V-lea, regelui George al VI-lea, al lui Winston Churchill și al lordului Louis Mountbatten. Pentru regina Elisabeta a II-a, afetul va fi tras de 142 de membri ai Marinei Regale.

Un milion de oameni s-au strâns în centrul Londrei la ora 12.35.

În Londra sunt așezate ecrane peste tot, dar și pe tot întreg teritoriul Marii Britanii. Ceremoniile sunt transmise și în cinematografe, în așa fel încât cât mai mulți oameni să aibă posibilitatea să le urmărească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.