Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep instruirile forţelor ucrainene pe sistemele Patriot

1616.ro
sistem patriot

SUA va începe instruirea forţelor ucrainene pe sistemul de rachete Patriot în cursul acestei luni, potrivit Departamentului Apărării, citat de CNN. Laura Cooper, asistent adjunct al secretarului Apărării pentru Rusia, Ucraina şi Eurasia, a declarat că instruirea va dura ”câteva luni”, anunță Agerpres.

Joi, Pentagonul a afirmat că SUA ia în considerarea aducerea unor ucraineni în State pentru a fi instruiţi pe sistemul de rachete Patriot, precum şi instruirea în străinătate ”sau o combinaţie a celor două”, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului Apărării.

”Cred că suntem, cu siguranţă, la un punct în această luptă în care vom putea asigura o astfel de instruire pentru ca Ucraina să fie capabilă să susţină acest tip de sisteme, aşa încât să se poată concentra pe a-şi apăra ţara şi a-şi recăpăta teritoriul”, a declarat, joi, la un briefing de presă, secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă din Forţele Aeriene Pat Ryder.

În 22 decembrie, preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat oficial că Statele Unite va trimite un pachet suplimentar în valoare de 1,8 miliarde de dolari ca asistenţă în Ucraina, care va include sistemul de rachete Patriot.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.