Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep lucrările de extindere la Centrul Medico-Social Amărăștii de Jos, printr-o investiție de 1,6 milioane de lei

Facebook.com
Cosmin Vasile

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a anunţat, marţi, că a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru reconfigurarea şi extinderea Centrului Medico-Social Amărăştii de Jos, printr-o investiţie în valoare de 1,6 milioane de lei, care va creşte capacitatea de internare a acestei structuri.

"Unitatea noastră din Amărăştii de Jos deserveşte o zonă cu populaţie îmbătrânită. Aici sunt numeroase persoane aflate într-o situaţie dificilă, care au probleme de sănătate ce impun supraveghere constantă, îngrijiri speciale şi tratament permanent - necesităţi pe care nu şi le pot acoperi singure. Din aceste motive s-a ajuns în situaţia în care, în prezent, toate cele 29 de paturi ale centrului medico-social sunt ocupate şi, în plus, există şi un mare număr de solicitări suplimentare, care până acum nu au putut fi rezolvate. De aceea, am luat decizia de a investi, din bugetul propriu al Consiliului Judeţean, într-un proiect consistent, care va avea ca rezultat creşterea capacităţii de internare", a spus preşedintele CJ Dolj, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban a răbufnit: ‘Este inadmisibil. Demisia domnului Sârbu a fost înregistrată în 28 iunie 2020, și abia acum a fost adusă în Birourile Permanente reunite’

Potrivit acetuia, constructorul care şi-a adjudecat contractul va demola patru clădiri anexe, aflate într-o stare avansată de degradare şi care sunt în mare parte nefuncţionale, iar pe terenul astfel eliberat va fi construit un nou pavilion, în care vor fi mutate zona administrativă şi punctul farmaceutic, aflate, în prezent, în acelaşi imobil în care sunt şi saloanele pentru pacienţi.

"Tot în construcţia nouă va fi amenajat depozitul de alimente şi spălătoria unităţii, astfel încât clădirea existentă va rămâne în întregime destinată internării şi îngrijirii bolnavilor", a precizat Cosmin Vasile.

Contractul "Construire pavilion multifuncţional şi demolare clădiri C2, C3, C4, C5 la Centrul Medico-Social Amărăştii de Jos", cu o valoare totală de 1.642.398 de lei, inclusiv TVA, are prevăzută o durată de executare de 12 luni, dintre care două pentru demolare şi 10 pentru lucrările de construire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.