Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep lucrările din România la drumul expres care leagă nordul Europei de sudul Europei

Captura YouTube / Construim Romania
autostrada A0 centura Capitalei

Una dintre cele mai importante legături rutiere din Europa va fi construită în România. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că vor începe lucrările la drumul expres Arad-Oradea, care va lega nordul Europei de sudul Europei, cu trecere prin România. În restul țărilor există deja autostrăzi, doar România fiind în întârziere.

Ministrul a explicat că această autostradă va lega nordul Europei de sudul Europei.

„Un proiect important pentru tot ce înseamnă legarea nordului Europei de sudul Europei. Săptămâna viitoare, probabil, CNAIR-ul va lansa în licitație Arad-Oradea. Legătura Nord-Sud se face Gdansk, adică de la Marea Baltică până la Salonic, la Marea Egee, se face Gdansk – Varșovia – Cracovia – Košice, în Slovacia, – Debrecen, Ungaria, – Oradea – Arad – Timișoara – Moravița – Belgrad – Salonic. Ăsta e cel mai scurt drum. Săptămâna viitoare se lansează în licitație Arad – Oradea, care trebuie să se continue în sud cu Timișoara – Moravița”, a explicat Sorin Grindeanu.

Traseul Drumului Expres Arad – Oradea va avea o lungime 120,1 km, cu profil de patru benzi de circulație. Proiectul mai prevede drumul de legătură cu orașul Salonta (județul Bihor), de 5 km, drumul de legătură cu Arad, de 3 km, și drumul de legătură cu punctul de trecere a frontierei cu Ungaria (Salonta – Békéscsaba), de 9,85 km. Astfel, lungimea totală a drumului va fi de 138 km.

Trei tronsoane

Lucrările vor fi împărțite în trei tronsoane: Oradea – Salonta, Salonta – Chișineu Criș și Chișineu Criș – Arad. Valoarea totală estimată a proiectului, conform Studiului de Fezabilitate, este de aproximativ 10,7 miliarde de lei, inclusiv TVA.

Sumele achitate până acum de cele patru autorități partenere în acest proiect, CJ Bihor, CJ Arad, Primăria Oradea și Primăria Arad, vor fi recuperate din fonduri europene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.