Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep lucrările la pasajul pietonal de la Eroii Revoluției. Se va fluidiza traficul rutier

Primaria Sectorului 4
Pasajul Pietonal Eroii Revoluției

Început în urmă cu foarte mulți ani și ulterior pus în conservare până anul trecut, când a intrat în administrarea Sectorului 4 al Municipiului București, Pasajul Pietonal Eroii Revoluției va deveni cel mai modern nod intermodal, la standarde occidentale, ce va putea promova mobilitatea și accesibilitatea cetățenilor.

Duminică seara, traficul rutier în zonă se va desfășura restricționat, odată cu începerea lucrărilor la unul dintre proiectele cele mai așteptate de locuitorii Sectorului 4. Pentru început se va interveni la trotuarul și prima bandă de circulație din fața cimitirului Bellu, urmând apoi să se lucreze etapizat și pe celelalte benzi de circulație, fără a aglomera zona cunoscută drept una dintre cele mai sufocante din Capitală.

content-image

Mai exact, toate trecerile de pietoni din intersecția Eroii Revoluției vor fi eliminate și mutate în subteran, respectiv în pasajul pietonal, astfel încât locuitorii sectorului 4 să nu mai fie nevoiți să traverseze intersecția în condiții de risc, iar conducătorii auto să poată circula în condiții de trafic fluent.

În prezent, călătorii trebuie să parcurgă sute de metri pentru a ajunge în stațiile de tramvai sau autobuz, precum și la stația de metrou, iar traficul intens face ca această intersecție să fie extrem de greu de traversat.

Ca urmare a lucrărilor pe care Sectorul 4 al Municipiului București le va demara și având în vedere că Piața Eroii Revoluției este un punct intermodal de transport, pasajul pietonal va face corespondență atât cu stația de metrou, cât și cu celelalte stații STB. Acesta va avea o lungime de 40 de metri, o lățime de 4,5 metri, trei căi de acces, trei escalatoare și trei lifturi pentru persoanele cu dizabilități.

Astfel, odată cu finalizarea acestui proiect extrem de important pentru locuitorii Bucureștiului, zonă va fi total reconfigurată.

Traficul va fi mai fluent, timpii de staționare a mașinilor în trafic vor fi reduși, poluarea va scădea și, totodată, numărul de accidente și ambuteiaje va fi redus.

Este cunoscut faptul că o parte importantă a strategiei de modernizare a comunității din zona de sud a Capitalei o reprezintă creșterea siguranței traficului pietonal și rutier pe raza Sectorului 4.

Așadar, pentru a evita eventualele neplăceri în trafic, cât și nervii, rugăm cetățenii care tranzitează zona să respecte întocmai semnalizările și restricțiile de circulație.

Lucrările pentru modernizarea și consolidarea acestui pasaj pietonal vor dura aproximativ 12 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.