Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep protestele și în Germania: Traficul feroviar pe liniile principale, întrerupt din cauza unei greve de avertisment

tren, vagon

Circulaţia trenurilor pe toate liniile principale şi pe liniile regionale din Germania era întreruptă luni dimineaţa, în urma unei greve de avertisment de patru ore a angajaţilor din sectorul feroviar, a anunţat operatorul feroviar Deutsche Bahn, informează AFP şi Reuters, informează Agerpres.

Greva organizată de sindicatul din domeniul căilor ferate şi al transporturilor din Germania (EVG) a început la ora locală locală 05:00 (04:00 GMT) şi va afecta atât trenurile de pasageri, cât şi trenurile de marfă.

"În acest moment, traficul pe distanţe lungi este suspendat", informează Deutsche Bahn, într-un comunicat publicat pe pagina sa de Internet.

Un purtător de cuvânt al companiei a precizat pentru AFP că greva afectează şi trenurile de mare viteză (ICE) precum şi trenurile Intercity.

"Circulaţia trenurilor regionale este de asemenea perturbată", a adăugat Deutsche Bahn (DB).

Citește și: Liderul Eurogrupului dă un avertisment Italiei: 'Sper că guvernul va fi capabil să îşi revizuiască proiectul de buget'

În special în Bavaria traficul feroviar este întrerupt pe toate liniile, a precizat operatorul feroviar.

Negocierile între conducerea companiei DB şi sindicatul EVG, care solicită o majorare salarială de 7,5% pentru cei aproximativ 160.000 de angajaţi, s-au terminat sâmbătă fără un acord.

"Angajatorul a prezentat o ofertă care nu corespunde cu solicitările membrilor noştri", a explicat negociatorul EVG, Regina Rusch-Ziemba.

Potrivit Reuters, conducerea Deutsche Bahn, care în paralel poartă discuţii şi cu sindicatul mai mic al mecanicilor de locomotivă (GDL), a oferit o majorare salarială de 5,1% în două trepte şi o primă unică de 500 de euro. Pe ansamblu, este vorba de o majorare de 7%, susţine echipa managerială a operatorului feroviar.

De asemenea, agenţia de presă DPA informează că Deutsche Bahn a invitat luni după-amiaza sindicatul EVG la o nouă rundă de negocieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.