Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep trenurile din România să prindă viteză. Pentru moment, doar pe o distanță de 40 de kilometri. Anunțul ministrului Transporturilor

wikimapia.org
Gara Buzias tren

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă, miercuri, că va fi ridicată viteza pe calea ferată de la 30 km/h la 120 km/h pe Buzău-Făurei, pe o distanţă de aproape 40 de km, contractual pentru lucrări fiind semnat. Poriectul trebuie finalizat până la sfârşitul anului, notează Agerpres.

”Ridicăm viteza pe calea ferată de la 30 km/h la 120 km/h pe Buzău-Făurei, pe o distanţă de aproape 40 de km Astăzi am participat la semnarea contractului pentru această lucrare care va fi gata până la sfârşitul anului. Aţi citit bine: ca urmare a lucrărilor, va creşte viteza de la 30 km/h, în prezent, la 120 km/h, pentru trenurile de călători. Şi lucrarea va fi gata în 5 luni! Costul lucrărilor este de aproximativ 1,5 milioane de lei/km (incluzând valoarea şinelor noi care sunt achiziţionate de CFR)”, a scris, miercuri, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Acesta apreciază că ”sunt bani extraordinar de bine cheltuiţi având în vedere impactul rapid şi uriaş”.

Citește și: VIDEO România educată NU e JOACĂ de copii: Cîțu anunță 'comitete și comiții' pentru supravegherea implementării

”Am explicat în mod repetat că dincolo de modernizările masive pe coridoarele europene, proiecte-gigant de miliarde de euro cu timpi de implementare de ani de zile, dar care au impact pe doar câteva sute de km de reţea, TREBUIE SĂ REÎNNOIM miile de kilometri de cale ferată degradată cu restricţii de viteză. Astfel de lucrări, ca pe Buzău-Făurei, ar trebui să desfăşurăm pe mii de km de reţea. Sunt relativ ieftine, rapide şi cu câştig enorme. Pentru asta, ne trebuie finanţare”, a mai scris ministrul.

Acesta anunţă, pentru acest an, ”un record de linie reînnoită prin înlocuire la rând”.

”Dar ţinta noastră ca ţară, în anii următori, trebuie să fie de cel puţin 10 ori mai mare. Va trebui să creştem semnificativ aceste alocări de la an la an, să ajungem să discutăm de lucrări de reînnoire în valoare de miliarde de lei anual, pentru a putea aduce în anii următori calea ferată în zona decenţei. M-am luptat să avem o axă în PNRR pentru astfel de lucrări şi mă voi lupta să ni se aloce şi din bugetul de stat bani mai mulţi în anii următori”, a mai scris ministrul.

CFR a precizat, într-un comunicat de presă, că au fost semnate două contracte de lucrări pentru creşterea vitezei de circulaţie între Buzău - Făurei (firul II), de la 30 de km/h la 120 km/h.

Valoarea celor două contracteeste de 41,7 mil. lei, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.