Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO România educată NU e JOACĂ de copii: Cîțu anunță 'comitete și comiții' pentru supravegherea implementării

florin citu

Premierul Florin Cîțu anunță constituirea de comitete și comisii și a unui cadru legislativ special pentru implementarea programului România Educată, cu care Klaus Iohannis captează atenția publică la fiecare moment de tensiune politică.  „Astăzi este o zi extrem de importantă pentru viitorul educației. Împreună înaintăm decisiv către implementarea proiectului România Educată”, spune Klaus Iohannis în ședința de Guvern.

Citește și: VIDEO Klaus Iohannis, la ședința de Guvern: 'România educată', o oportunitate istorică

Pachetul legislativ pentru implementarea proiectului România Educată va fi elaborat până în 1 octombrie, iar consultările cu partenerii sociali vor avea loc în octombrie și noiembrie, a anunțat miercuri premierul Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri în ședința de Guvern o parte dintre obiectivele proiectului România Educată: „Scăderea ratei de părăsire timpurie a școlii, reducerea cu minimum 50% a prezenței ratei de analfabetism funcțional, astfel încât la orizonul anului 2023 să ajungă la cel mult 20%, până în 2030 toți profesorii să aibă competențe digitale de bază și cel puțin 85% dintre elevi”, notează Mediafax.

Șeful Guvernului a declarat că proiectul România Educată este inclus și în PNRR, unde beneficiază de o sumă de 3,6 miliarde de euro, iar prin alte fonduri europene Guvernul va finanța cu 400 de milioane de euro renovarea unităților de învățământ preuniversitar de stat și construcția de școli și creșe noi.

Premierul a anunțat programul de implementare a acestui proiect.

„După aprobarea acestui memorandum vom trece la următoareele etape: constituirea unui grup de lucru interministerial, coordonat de premier, care va elabora rapoarte trimestriale de monitorizare a implementării proiectului România Educată- termen 1 august 2021, adoptarea unei hotărâri de guvern privind aprobarea planului de acțiune cu termene și responsabilități pentru implementare - termen 10 septembrie 2021, elaborarea pachetului legislativ care să asigure implementarea - termen 1 octombrie 2021, organizarea de de consultări cu partenerii sociali - octombrie-noiembrie 2021 termen de implementare. Ulterior, acest proiect trebuie să fie adoptat cât mai rapid de Parlamentul României”, a mai spus Florin Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.