Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe faza a doua a grupelor la Mondial: două echipe se pot califica chiar astăzi, în optimi

marketingweek.com
cupa mondiala

Victoria Braziliei, joi seara, în fața Serbiei, cu 2-0, a pus punct meciurilor din prima etapă a fazei grupelor de la Cupa Mondială din Qatar. Vineri încep partidele din etapa a doua, grupele A și B urmând probabil să dea primele echipe calificate în faza optimilor de finală.

Ţara Galilor – Iran, ora 12.00, Grupa B, Al Rayyan

Oamenii lui Rob Page au ajuns la 6 meciuri fără victorie și nu au mai câștigat la un turneu final mondial din 1958. Gareth Bale a salvat un punct, pe finalul meciului cu Statele Unite, dar pentru a trece de grupe, dragonii galezi au nevoie de o victorie, înainte de marea confruntare britanică cu Anglia, informează Mediafax.

Iranul a suferit cea mai drastică înfrângere la Cupa Mondială, un 6-2 cu Anglia, care necesită o refacere urgentă a imaginii în fața propriilor suporteri, cărora le-au câștigat totuși respectul, după ce au refuzat să cânte imnul național în semn de protest față de evenimentele care au loc în țara lor.
Rămâne de văzut care va fi reacția acestora vineri, în condițiile în care acasă, în Iran, autorităţile l-au arestat pe fotbalistul Voria Ghafouri, acuzat că a „insultat şi pătat reputaţia echipei naţionale şi că a făcut propagandă” împotriva regimului.


Qatar – Senegal, ora 15.00, Grupa A, Doha

Gazdele mondialului din 2022 abordează vineri a doua șansă de a puncta în competiție, după înfrângerea fără gol marcat în fața Ecuadorului, din meciul de deschidere.

Dealtfel, pentru a-și păstra șansele de calificare în optimi, victoria este obligatorie pentru ambele echipe, Senegalul pierzând la rândul ei meciul inaugural cu Olanda. O remiză nu va favoriza niciuna din părți, astfel că se va juca aproape sigur cu toate pânzele sus.

Cheia meciului, de ambele părți, par a fi șuturile la poartă. În timp ce Qatar nu a trimis niciunul în partida cu Ecuatorul, aspect ce trebuie clar îmbunătățit, Leii neîmblânziți au avut 15, dintre care 7 ale lui Ismaïla Sarr, fără ca vreunul să se oprească în plasă.


Țările de Jos – Ecuador, ora 18.00, Grupa A, Doha

Ambele echipe au șansa de a se asigura de prezența în optimile de finală încă de la al doilea meci, cu o victorie. Olandezii nu au convins în primul meci, câștigat cu două goluri marcate doar pe final, portarul Andries Noppert având și el o contribuție esențială, cu 3 parade salvatoare.

Cheia succesului Ecuadorului ar putea fi defensiva, care nu a primit gol în ultimele 7 meciuri, chiar dacă echipele înfruntate nu au fost din top 10 mondial. Un alt factor poate fi atacantul Enner Valencia, care e pe lista golgheterilor, cu 2 reușite și are ambiția de a rămâne în cursa pentru acest trofeu individual.


Anglia – SUA, ora 21.00, Grupa B, Al Khor

Englezii sunt pe val după cele 6 goluri marcate iranienilor și vin cu un moral superior americanilor, un moral care dacă nu va fi dublat de concentrare, ar putea fi chiar un dezavantaj.

Statele Unite au arătat că au calitate în meciul cu galezii și ar putea tempera elanul britanicilor pentru care o victorie poate însemna calificarea în optimi și un meci trei, cu țara galilor, în care Southgate să își odihnească o parte din titulari.

Clasamente:

Grupa A: 1. Olanda 3p (2-0), 2. Ecuador 3p (2-0), 3. Senegal 0p (0-2), 4. Qatar 0p (0-2).

Grupa B: 1. Anglia 3p (6-2), 2. Ţara Galilor 1p (1-1), 3, SUA 1p (1-1), 4. Iran 0p (2-6).

Primele două clasate din fiecare grupă merg în optimile de finală

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.