Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe întâlnirea marilor jucători: prețul petrolului a luat-o razna, dar se urmărește o relaxare a pieței

news.ro
conducte petrol

OPEC şi aliaţii săi, între care Rusia, se reunesc luni pentru a discuta cu cât să crească producţia pentru a reducere tensiunile din piaţă, unde perturbările livrărilor şi redresarea cererii după pandemia de coronavirus au urcat preţurile la peste 80 de dolari pe baril, transmite Reuters.

Creşterea preţurilor petrolului la cele mai ridicate niveluri din ultimii trei ani este amplificată de avansul şi mai mare al preţurilor gazeor, care au urcat cu 300%, ajungând să fie tranzacţionate la echivalentul a 200 de dolari pe baril din cauza deficitului de ofertă şi a producţiei scăzute a altor carburanţi, informează News.ro.

OPEC şi aliaţii săi, cunoscuţi sub numele de OPEC+, au convenit în iulie să crească lunar livrările cu 400.000 de barili pe zi cel puţin până în aprilie 2022, pentru a elimina reducerile actuale ale producţiei, de 5,8 milioane de barili pe zi.

Patru surse din OPEC+ su declarat în urmă cu o săptămână că producătorii se gândesc să crescă mai mult livrările faţă de acordul convenit, dar nu au oferit alte informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.