Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe marele joc al negocierilor între PSD și ALDE: miza este Ministerul de Externe

negocieri

PSD și ALDE încep marele joc al negocierilor, iar oamenii lui Dragnea au pus ochii pe Ministerul de Externe, condus în prezent de Teodor Meleșcanu, de la ALDE. Cei de la PSD își doresc acest portofoliu, iar dacă nu se va putea aplică o strategie mai veche: golesc de conținut ministerul plin și transferă din atribuții către un ministru delegat.

Citește și: Gabriela Firea a EXPLODAT și merge la CEX-ul PSD să scoată armele pe masă: Sunt lucruri de spus și le voi spune!

În acest sens, Victor Negrescu, ministru Delegat pentru Afaceri Europene, a solicitat Secretariatului General al Guvernului o mai mare autonomie față de Ministerul de Externe și preluarea unor atribuții din sarcina ministerului plin.

UPDATE: Victor Negrescu susține că nu ar fi nicio sincopă de comunicare între el și Meleșcanu.

„Informația privind o posibilă solicitare referitoare la o autonomie instituțională nu este corectă. Colaborarea la nivelul Ministerului Afacerilor Externe este una foarte bună, având loc periodic întâlniri de coordonare fără să existe sincope. Mai exact, prin adresa invocată se propun doar două lucruri strict birocratice care clarifică simple aspecte administrative deja agreate. Mulțumesc pentru înțelegere“.

Citește și: SURSE - Un nume surpriză intră direct pe lista REMANIAȚILOR: tensiuni între PSD și ALDE

”Ne adresăm dumneavoastră în baza bunei colaborări instituționale și profesionale cu rugămintea ca în toată corespondența având ca obiect domeniul afacerilor europene, secretariatul General al Guvernului să se adreseze, în mod direct, ministrului delegat pentru afaceri europene, utilizând sintagma regăsită în antetul prezentei scrisori, respectiv "Ministerul Afacerilor Externe - Ministrul delegat pentru afaceri europene". 

De asemenea, pentru claritate și eficientă coordonare inter-instituțională, vă rugăm să întreprindeți demersurile necesare pentru ca pe agenda de lucru a ședinței Guvernului cu proiectele de acte normative/documentele inițiate de către ministrul delegat pentru afaceri europene și co-semnate de ministrul afacerilor externe să fie menționate, la rubrica "Inițiator", întocmai în acest sens și în această ordine. 

Pentru aceleași rațiuni obiective, considerăm că este necesară participarea activă la reuniunea de lucru pregătitoare ședinței Guvernului, în calitate de membru permanent, a unui secretar de stat/subsecretar de stat aflat în subordinea ministrului delegat pentru afaceri europene. 

Având în vedere faptul că, potrivit dispozițiilor HG nr. 16/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Externe, ministrul delegat pentru afaceri europene nu beneficiază de sprijinul direct al unui secretar general sau a (sic!) unui secretar general adjunct, fiind ajutat în activitatea sa de 2 secretari de stat și 1 subsecretar de stat, apreciem că pentru buna funcționare și eficienta reprezentare instituțională la reuniunea de lucru pregătitoare ședinței Guvernului este necesară participarea la dezbateri a unui reprezentant al ministrului delegat pentru afaceri europene, sens în care vă rugăm să instituiți măsurile corespunzătoare”, se arată într-o adresă a lui Negrescu, către SGG.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.