Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe nebunia: Elveția vrea să legalizeze vânzarea de cocaină în scop recreațional

Reuters
cocaina europa

Un proiect de lege care prevede permiterea vânzării de cocaină pentru ”uz recreațional” este analizat în Elveția. Elveția este unul dintre cei mai mari consumatori de cocaină din Europa.

La Zurrich, în Elveția, se examinează un proiect de lege pilot care prevede permiterea vânzării de cocaină pentru ”uz recreațional”. O abordare aparte a războiului împotriva drogurilor, care pară să nu mai fi fost întâlnită în altă parte, notează Reuters.

Potrivit sursei citate, parlamentul elvețian a susținut ideea, demers care însă trebuie să treacă peste opoziția autorităților orașului și care va necesita, de asemenea, o modificare a legislației naționale.

În altă ordine de idei, politica în materie de droguri în întreaga lume evoluează. Spre exemplu, statul american Oregon a dezincriminat posesia unor cantități mici de cocaină în 2021, în favoarea tratamentului antidrog.

Multe țări europene, printre care Spania, Italia și Portugalia, nu mai prevăd pedepse cu închisoarea pentru posesie de droguri, inclusiv cocaină, deși niciuna nu a mers atât de departe ca propunerea aflată în discuție în Elveția.

Elveția își reexaminează poziția față de acest drog după ce unii politicieni și experți au criticat interdicțiile totale ca fiind ineficiente.

Potrivit sursei citate, în Elveția se înregistrează unul dintre cele mai ridicate niveluri de consum de cocaină din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.