Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe o nouă campanie de căutare a rămăşiţelor deţinuţilor politici morţi în Penitenciarul Târgu Ocna

sit arheologic oseminte drum expres craiova pitesti
Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, cercetările vor începe în ziua de 16 mai şi se vor desfăşura în zona cimitirului parohial aflat lângă biserica ortodoxă cu hramul 'Sfinţii împăraţi', situată lângă penitenciar.

Săpăturile vor fi efectuate de un colectiv de arheologi, specializat în astfel de intervenţii, condus de Gheorghe Petrov de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj.

Cazul deţinuţilor politici morţi în acest penitenciar şi al locurilor unde au fost înhumaţi face obiectul unui dosar de cercetare penală aflat în lucru la Secţia Militară din cadrul Parchetului General.

Acţiunea se desfăşoară cu acordul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, fiind sprijinită de Primăria oraşului Târgu Ocna şi Parohia 'Sfinţii împăraţi'. Finanţarea activităţilor este asigurată din donaţii particulare prin intermediul Fundaţiei 'Doina Cornea'.

AFDPR face un apel către urmaşii victimelor decedate în Penitenciarul Târgu Ocna care nu au fost încă identificaţi şi contactaţi pentru a intra în legătură directă cu responsabilul acţiunii, Gheorghe Petrov (tel. 0744516108), în vederea îndeplinirii formalităţilor necesare pentru raportarea acestora către autorităţile care au în sarcină stabilirea identităţii osemintelor recuperate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.