Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe ofensiva în justiție - echipa de campanie a lui Trump a intentat acţiune în justiţie în Arizona pentru voturi anulate incorect

Xinhua
Donald Trump

Echipa de campanie a preşedintelui republican Donald Trump a anunţat sâmbătă că a intentat acţiune în justiţie în Arizona, acuzând că în comitatul cel mai populat din sud-vestul acestui stat au fost anulate în mod incorect voturi exprimate de unii alegători la scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie, informează Reuters preluat de agerpres.

Vezi și: Donald Trump: 'Am câştigat alegerile! Milioane de buletine de vot prin corespondență au fost trimise unor oameni care nu le-au cerut niciodată!'

Plângerea, depusă la Curtea Superioară a comitatului Maricopa, a invocat faptul că personalul biroului electoral din secţiile de votare le-a cerut unor alegători să apese un buton după ce aparatul de vot a detectat un "vot în plus".

Echipa de campanie a lui Donald Trump susţine că această decizie nu a ţinut cont de preferinţele votanţilor şi afirmă că în ziua alegerilor au fost folosite aparate noi de vot.

Vezi și: Vasile Astărăstoae, despre gestionarea pandemiei: Nu am găsit studiul de care vorbește Raed Arafat! Este o harababură totală!

Avocaţii taberei republicane sugerează că aceste voturi s-ar putea dovedi "hotărâtoare" în stabilirea rezultatului final al alegerilor în acest stat.

Departamentul electoral din comitatul Maricopa şi un purtător de cuvânt al candidatului dat învingător, democratul Joe Biden, nu au răspuns deocamdată solicitărilor de comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.