Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe operațiunea de trădare a lui Donald Trump: un asociat al lui Giuliani depune mărturie în Congres

The Hill
Donald Trump

Lev Parnas, un om de afaceri ucraineano-american pus sub acuzare care are legături cu avocatul personal al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, este pregătit să răspundă solicitărilor de a depune oficial mărturie venite de la cei care conduc ancheta din Congres pentru destituirea preşedintelui, a declarat avocatul său luni pentru Reuters.

Citește și: Mihai Tudose trage cu TUNUL și are o poziție DIFERITĂ față de Victor Ponta: Noi trebuie să votăm Guvernul

Parnas, care l-a ajutat pe Giuliani să găsească informaţii compromiţătoare despre rivalul politic al lui Trump, fostul vicepreşedinte Joe Biden, este o figură cheie în ancheta pentru punerea sub acuzare a preşedintelui care urmează să decidă dacă Trump s-a folosit de funcţie pentru a obţine un câştig politic personal, informează Agerpres

Decizia sa de a lucra acum cu comisiile abilitate ale Congresului reprezintă o schimbare semnificativă, după ce luna trecută Parnas a respins o cerere a aceloraşi comisii de a furniza documente sau de a depune mărturie. 

"Vom onora şi nu vom evita solicitările comisiilor în măsura în care sunt adecvate din punct de vedere legal şi protejează cu scrupulozitate drepturile dlui Parnas, inclusiv al 5-lea amendament", a spus avocatul Joseph Bondy, referindu-se la dreptul constituţional al clientului său de a evita autoincriminarea. 

Precedentul său avocat, John Dowd, le-a scris comisiilor din Camera Reprezentanţilor la începutul lui octombrie pentru a se plânge că solicitările lor de documente "excesiv de ample şi nejustificat de împovărătoare". 

Parnas a pledat nevinovat într-un tribunal federal din Manhattan la acuzaţia că ar fi fost implicat într-o schemă care a utilizat o firmă fantomă pentru a dona bani unui comitet pentru alegeri pro-Trump şi a strânge bani ilegal pentru un fost congresman în cadrul efortului de a-l înlătura pe fostul ambasador al SUA în Ucraina. 

Dosarul în care este inculpat nu abordează chestiuni implicate în ancheta pentru destituirea lui Trump. 

Lev Parnas ar fi un martor crucial dacă va coopera, potrivit Reuters. El susţine că a jucat un rol cheie în a-l pune în legătură pe Giuliani cu oficiali ucraineni în timpul investigaţiei avocatului asupra lui Joe Biden şi a fiului său Hunter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.