Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe prăpădul: Ucraina se aşteaptă la un număr record de atacuri ruseşti cu dronă în această iarnă

Facebook
razboi-ucraina

Forţele aeriene ucrainene se aşteaptă la un număr record de atacuri ruseşti cu drone pe teritoriul său în această iarnă, a declarat duminică purtătorul lor de cuvânt, Iurii Ihnat, în timp ce Kievul se pregăteşte pentru o a doua iarnă de bombardamente în masă asupra instalaţiilor sale energetice, relatează Reuters.

Ihnat a spus că datele pentru luna septembrie arată că utilizarea de către Rusia a dronelor kamikaze Shahed proiectate de Iran ar depăşi numărul de anul trecut. "În această toamnă şi iarnă este deja un record în ceea ce priveşte numărul de drone Shahed. Peste 500 (au fost folosite) în septembrie", a declarat Ihnat într-un interviu acordat televiziunii naţionale.

El a comparat acest număr cu campania de atacuri aeriene a Rusiei asupra Ucrainei de iarna trecută, când a spus că aproximativ 1.000 de drone Shahed au fost folosite în şase luni. Atacurile de iarna trecută asupra instalaţiilor energetice au deteriorat o parte semnificativă a sistemului energetic al Ucrainei şi au forţat majoritatea oraşelor să raţionalizeze electricitatea şi apa caldă.

În ciuda faptului că Ucraina şi-a consolidat apărarea aeriană, oficialii au avertizat cu privire la riscul unei repetări în această iarnă, reţeaua electrică fiind încă departe de a fi reconstruită după ultima campanie de bombardamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.