Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe războiul în Marea Mediterană? Germania și Austria trag un semnal de alarmă: 'Incidentele sunt aproape inevitabile'

remnmilitaryblog.files.wordpress.com
nava vapor fregata

Manevrele militare rivale din estul Mării Mediterane trebuie să înceteze pentru a permite dialogul între Atena şi Ankara, a estimat joi şeful diplomaţiei germane Heiko Maas, la începutul unei reuniuni a miniştrilor de externe ai celor 27 de ţări membre ale UE, la Berlin, informează AFP, relatează Agerpres.

"Avem nevoie de o soluţie diplomatică pentru acest conflict. Nimeni nu vrea să-l soluţioneze cu nave de război în Mediterana Orientală", a declarat ministrul german, în condiţiile în care Berlinul este angajat într-o mediere pentru soluţionarea crizei legate de exploatarea zonelor maritime bogate în hidrocarburi.

"Părţile nu se vor aşeza la aceeaşi masă dacă navele de război se confruntă" în regiune, şi-a exprimat Maas regretul, la începutul reuniunii miniştrilor de externe europeni care se va prelungi până vineri.

La rândul său, ministrul austriac Alexander Schallenberg a estimat că "incidentele sunt aproape inevitabile" din cauza numărului de nave prezente în zonă.

Manevre militare rivale, pe de o parte ale unor nave de război turce şi americane, pe de altă parte ale unor nave greceşti, cipriote, franceze şi italiene, au avut loc miercuri în estul Mării Mediterane. Ankara a anunţat joi noi manevre pe 1 şi 2 septembrie.

"Credibilitatea Europei este în joc. UE (...) trebuie să apere o ordine internaţională globală pe baza valorilor şi principiilor" Europei, a declarat la rândul său ministrul cipriot al afacerilor externe Nikos Christodoulides.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.