Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe RĂZBOIUL? SUA plănuiesc să ATACE Coreea de Nord

donald trump

Statele Unite iau in calcul posibilitatea schimbarii regimului condus de Kim Jong Un sau a unei interventii militare in Coreea de Nord pentru a opri amenintarea nucleara, potrivit unor surse citate in editia de miercuri de Wall Street Journal, relateaza Fox News.

Donald Trump si-a linistit aliatii din regiune, ingrijorati de evolutiile din Coreea de Nord, carora le-a transmis ca nu va abandona acordurile care sustin de decenii politica americana in Asia.

In urma promisiunii lui Trump de a opri Phenianul sa mai testeze vreodata vreo racheta balistica si in baza acestei revizuiri a strategiei, care dateaza de doua saptamani, unii analisti se asteapta la o schimbare in politica americana, potrivit Stirileprotv.ro.

Citeste si: SCANDAL GRAV între aliați: Rușii i-ar fi BOMBARDAT pe sirieni! Reacția Moscovei

Aceasta revizuire are loc in contextul unor evenimente care au tensionat recent stabilitatea in regiunea. Coreea de Nord a lansat luna trecuta o racheta balistica in Marea Japoniei, iar fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un a fost asasinat in Malaysia.

Oficiali chinezi si nord-coreeni poarta negocieri la Beijing, in cadrul primei reuniuni la nivel inalt cunoscute din ultimul an, in contextul in care Beijingul si-a redus recent importurile de carbune din Coreea de Nord.

Citește și: Iohannis e în cautarea noului UNPR

Oficiali americani au subliniat asupra eventualei dimensiuni militare a acestei strategii emergente, in cadrul unor discutii cu aliati, potrivit unor persoane la curent cu aceste discutii citate de ziar. In cursul intalnirii de doua zile a premierului japonez Shinzo Abe cu Trump, in februarie, oficiali americani au declarat in mai multe randuri ca toate optiunile sunt avute in vedere in ceea ce priveste gestionarea situatiei din Coreea de Nord, potrivit unei surse la curent cu aceste discutii.

Japonia a fost informata ca aceste optiuni includ posibilitatea unui atac militar american impotriva Coreei de Nord in cazul in care Phenianul se pregateste sa testeze o racheta de tip ICBM, a declarat aceasta sursa. Partea japoneza a catalogat acest scenariu ca ”ingrijorator” potrivit sursei citate de WSJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.