Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe revoluția în Rusia? Rusul de rând începe să simtă măsurile economice impuse de Occident: prețuri crescute de furnizorii de ambalaje

rubla

Măsurile economice impuse de Occident împotriva Rusiei încep să aibă efecte în societate! Furnizorii au început să refuze să furnizeze producătorilor de alimente materiale de ambalare din hârtie și plastic din cauza volatilității grave a cursului de schimb al rublei, scrie cotidianul Kommersant, citând o sursă, informează Interfax. Potrivit acestuia, în ultimele zile, marii furnizori au început să majoreze prețurile cu 30% și treac la plata anticipată.  Occidentul a impus măsuri economice drastice împotriva Rusiei, totul pentru a pune presiune pe societate astfel încât – chiar dacă nu o spune explicit – Vladimir Putin să fie înlăturat de la putere chiar de ruși.

Creșterea costului ambalajului a fost observată în Rusprodsoyuz. În același timp, pe lângă ambalarea produselor în sine, producătorii au nevoie de ambalaje pentru transportul lor. Potrivit sindicatului, ponderea ambalajelor, inclusiv transportul, în alimente și paste făinoase este de 25-30% din cost, în făină - 10-16%, în hrișcă - 8-20%, în sucuri și băuturi din fructe - mai mult de 40%.

Contractele pentru materialele de ambalare sunt aproape întotdeauna exprimate în valută străină, iar livrările se fac, inclusiv din UE și China. Majoritatea producătorilor de frunte de sucuri, apă și băuturi au contracte pe termen lung cu furnizorii de ambalaje. Teoretic această situație nu ar trebui să afecteze prețul mărfurilor de pe raft, dar practic totul este posibil.

Un angajat al unui mare producător de alimente, care nu este numit în publicație, susține că creșterea prețului a fost planificată și este asociată cu o creștere a prețului principalelor materiale de ambalare - polimeri, metal, deșeuri de hârtie. Potrivit acestuia, forța majoră, care apare deja ca urmare a unei operațiuni militare, „nici măcar nu este inclusă în prețurile curente”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.