Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe șantierul în sistemul medical românesc pentru extinderi și modernizări de spitale. Spitalul de Urgență din Bistrița este printre primele

Ministerul Sanatatii
Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa

Au început lucrările la una din cele mai substanțiale investiții din sectorul public de sănătate în valoare - 55 de milioane de euro pentru extinderea, modernizarea și digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița. anunțul a fost făcut public chiar de managerul spitalului, Gabriel Lazany

La aproape două luni, după ce în urma evaluării tehnice, proiectul depus de Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost aprobat, alături de 26 de proiecte aprobate și finanțate prin PNRR, încep lucrările propriu-zise pentru extinderea și modernizarea unității spitalicești. Lucrare are o finanțare de aproape 55 de milioane de euro asigurată prin PNRR (95%) și cofinanțată de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

’’Au început lucrările la faza I al celui mai mare proiect de investiţii în sistemul public de sănătate din judeţul Bistriţa-Năsăud, realizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Faza I cuprinde lucrări de relocare şi demolare clădiri tehnice şi administrative’’, a anunțat Gabriel Lazany, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Pe 17 martie Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a semnat primele patru contracte de finanțare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR (280 milioane de euro), printre cele patru fiind și extinderea unității spitalicești din Bistrița.

"Cred că dincolo de bucuria a semnării acestor prime contracte de finanţare a unităţilor spitaliceşti, finanţate din PNRR, discutăm de investiţii în zonele de patologii prioritare în România. Marea majoritate a cazurilor de îmbolnăvire, boli cronice sau boli acute care ulterior au consecinţe dramatice, bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, bolile oncologice, ele se regăsesc în toate aceste patru proiecte. Nu este întâmplător pentru că noi am prioritizat la Ministerului Sănătăţii aceste patologii ca să beneficieze de finanţare în cadrul proiectelor depuse de către autorităţile locale sau de către unităţie Ministerului Sănătăţii", a explicat ministrul Rafila.

Subordonat Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, a depus acum un an un proiect pentru extinderea pavilionului spitalului, prin construirea unui nou corp de clădire de patru etaje, cu pasarelă de trecere între clădirea existentă şi cea propusă.

“În cadrul acestei investiții vor fi realizate patru obiective - extinderea spitalului cu un pavilion cu regimul de înălțime 2S + P + 4E, în suprafață desfășurată de 14.440 mp, reabilitarea energetică și modernizarea pavilioanelor existente, digitalizarea spitalului, dotarea cu aparatură medicală”, a mai transmis Lazany.

Clădirea nouă va include secții de cardiologie, cardiologie intervențională, neurologie, neurochirurgie, gastroenterologie, gastroenterologie intervențională, oftalmologie, ORL, endocrinologie, chirurgie plastică și reparatorie și hemodializă. De asemenea, blocul operator va fi extins cu 4 noi săli de operație, iar în incintă va fi construită și o parcare modernă și automatizată.

Așa va arăta Spitalul Județean de urgență Bistrița, după implementarea proiectului de extindere, respectiv de construire a unei aripi noi și reabilitarea întregii clădiri prin realizarea unei fațade ventilate pentru creșterea siguranței la foc”, scria în ianuarie într-o postare pe Facebook, președintele CJ Bistrița, Emil Radu Moldovan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.