Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe SepsiClassic, primul festival de muzică clasică din Sfântu Gheorghe

prismic.io
muzica-melodie

Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul din Timişoara, pianistul Boganyi Gergely şi Orchestra de Cameră "Kaganovskiy Virtuosi" se numără printre invitaţii primei ediţii a Festivalului de muzică clasică SepsiClassic, ce va începe joi la Sfântu Gheorghe.

Potrivit organizatorilor, festivalul va oferi publicului ocazia de a pătrunde în lumea fascinantă a muzicii clasice prin intermediul unor muzicieni consacraţi pe plan internaţional, dar şi a unor artişti locali tineri şi talentaţi, în perioada 6-9 iulie fiind programate trei concerte camerale, patru recitaluri, un concert simfonic, două concerte în aer liber şi două prelegeri din istoria muzicii.

Primul concert va avea loc joi, 6 iulie, de la ora 19,30 la Biserica Unitariană din Sfântu Gheorghe şi va fi susţinut de Orchestra de Cameră Kaganovskiy Virtuosi, precedat de recitalul tânărului violonist Furus Abel din municipiul Târgu Secuiesc, potrivit Agerpres.

Vineri, 7 iulie, de la ora 19,30 artistul Somogyi-Toth Daniel va susţine un concert de orgă la Biserica Krisztus Kiraly, iar înaintea acestuia va evolua clarinetistul Kadar Janos Balazs din Sfântu Gheorghe.

Concertele de sâmbătă vor fi găzduite de sala Bartok a Muzeului Naţional Secuiesc, de la ora 17,30 fiind programată întâlnirea cu pianista Radnoti Roza, care va interpreta lucrări de Ligeti Gyorgy şi Bartok Bela, precum şi cu violoncelista Denes Dorottya din Sfântu Gheorghe. De la ora 19,45 va avea loc concertul cameral susţinut de pianistul Veress Abel, Kiss Lucia la violoncel şi Kobor Eva la vioară. Invitatul special al serii va fi pianistul Boganyi Gergely, care va susţine un recital extraordinar de pian de la ora 20,45.

Duminică, în ultima zi a festivalului, pianistul Szocs Botond din Sfântu Gheorghe şi Filip Zsombor (chitară), Csoma Attila (tubă) şi soprana Mădălina Bourceanu vor concerta de la ora 17,30 în sala Bartok a Muzeului Naţional Secuiesc.

Prima ediţie a Festivalului de Muzică Clasică SepsiClassic se va încheia duminică seara cu concertul simfonic al Filarmonicii Banatul Timişoara, ce va avea loc de la ora 19,30 în Biserica Krisztus Kiraly.

Organizatorii au menţionat că în cadrul festivalului vor fi susţinute şi o serie de concerte în aer liber, la care accesul publicului va fi gratuit, printre acestea numărându-se cel al cvartetului de coarde Lilium Quartet din Sfântu Gheorghe, programat vineri, 7 iulie de la ora 16,30 în Parcul Elisabeta şi al Orchestrei de Cameră Clarinetto din Miercurea Ciuc, care va cânta în acelaşi loc, duminică, de la ora 16:30.

La Cinematograful Arta din municipiu vor avea loc două prelegeri de istorie a muzicii, în zilele de joi şi vineri de la orele 10, în cadrul cărora muzicologul şi pianistul Zsoldos David va prezenta, într-un mod inedit, vieţile şi operele compozitorilor J. Handel, J. C. Bach, Liszt şi I. J. Paderewski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.