Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe tăvălugul în SUA: Goldman Sachs concediază mii de angajați!

nypost.com
Goldman Sachs

Angajații Goldman Sachs se pregătesc să afle, miercuri, dacă își vor păstra sau nu locurile de muncă, în condițiile în care banca americană de investiții începe o amplă campanie de reducere a costurilor care ar putea duce la reducerea cu mii de persoane a celor 49.000 de angajați, scrie Reuters, citat de Mediafax.

Reducerea locurilor de muncă, care se așteaptă să reprezinte cea mai mare contracție a numărului de angajați de la criza financiară încoace, este posibil să afecteze majoritatea diviziilor majore ale băncii, iar divizia sa de investiții bancare, aflată în criză, se va confrunta cu cele mai mari reduceri, a declarat o sursă pentru Reuters luna aceasta.

Puțin peste 3.000 de angajați vor fi concediați, a declarat sursa.

Reducerile au început miercuri în Asia, unde Goldman a finalizat reducerea unității sale de gestionare a averilor private și a renunțat la 11 angajați ai băncii private din birourile sale din Hong Kong și Singapore, a declarat o sursă care are cunoștință despre acest subiect. De asemenea, aproximativ 8 angajați au fost concediați în departamentul de cercetare al Goldman din Hong Kong, a adăugat sursa, concedierile fiind în curs de desfășurare în cadrul băncii de investiții și al altor divizii, scrie Mediafax.

Planurile de concediere ale Goldman vor fi urmate de o revizuire mai amplă a cheltuielilor, care va include cheltuielile și călătoriile corporative, a relatat miercuri Financial Times, care amintește de încetinirea masivă a tranzacțiilor corporative și de scăderea activității pe piețele de capital de la războiul din Ucraina.

Goldman Sachs a refuzat să comenteze. Goldman avea 49.100 de angajați la sfârșitul celui de-al treilea trimestru, după ce a adăugat un număr semnificativ de personal în timpul pandemiei de coronavirus. De asemenea, creditorul își reduce anul acesta plățile anuale de bonusuri pentru a reflecta condițiile de pe piață, plățile urmând să scadă cu aproximativ 40%.

Onorariile globale ale băncilor de investiții s-au înjumătățit aproape în 2022, cu 77 de miliarde de dolari încasate de bănci, față de 132,3 miliarde de dolari cu un an înainte, potrivit datelor Dealogic. Băncile au încheiat tranzacții pe piețele de capitaluri proprii (ECM) în valoare de 517 miliarde de dolari până la sfârșitul lunii decembrie 2022, cel mai scăzut nivel de la începutul anilor 2000 și o scădere de 66% față de bonomia din 2021, potrivit Dealogic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.