Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe unul dintre cele mai așteptate procese în toată lumea: Se caută vinovații pentru doborârea zborului MH17, cu 298 de persoane la bord

Business Insider
MH17

Ministerul Afacerilor Externe salută debutul procesului penal în cazul doborârii zborului MH17, ce va avea loc luni, 9 martie, şi îşi exprimă încrederea că procesul va conduce la stabilirea adevărului, înfăptuind, astfel, actul de justiţie pentru cele 298 de victime ale tragediei şi apropiaţii lor.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de MAE, procesul este o etapă esenţială în clarificarea circumstanţelor prăbuşirii aeronavei şi tragerea la răspundere a celor responsabili.

Citește și: Ludovic Orban a transmis! Liderii partidelor parlamentare sunt invitați la consultări

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează susţinerea pentru activitatea Echipei Comune de Anchetă (Joint Investigation Team/JIT) în instrumentalizarea cazului şi solicită tuturor statelor să colaboreze, în continuare, pentru buna derulare a anchetei, în conformitate cu prevederile rezoluţiei Consiliului de Securitate 2166 din 2014.

La 17 iulie 2014, aeronava MH-17 aparţinând companiei Malaysia Airlines a fost doborâtă în estul Ucrainei, în timp ce efectua cursa Amsterdam - Kuala Lumpur. La bord se aflau 298 de persoane care şi-au pierdut viaţa (283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului).

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur: Acest fapt arată cât de bolnavă este România!

În acest tragic incident aviatic şi-a pierdut viaţa şi o persoană care deţinea şi cetăţenia română.

Ancheta penală este coordonată de o echipă comună de anchetă (JIT) formată din reprezentanţi ai autorităţilor judiciare şi poliţieneşti din Olanda, Ucraina, Australia, Belgia şi Malaysia. La 19 iunie 2019, Parchetul General olandez a anunţat demararea acţiunii penale împotriva a patru suspecţi.

Citește și: Traian Băsescu explodează: Va arunca în aer! .

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.