Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe VÂNZAREA de voturi în comunitățile de romi: NEGOCIERI la baionetă cu partidele politice

vot alegeri sondaj

Au început negocierile pentru vânzarea de voturi în comunitățile de romi din România. Mai multe organizații ale romilor din Transilvania cer partidelor încheierea unor protocoale privind susținerea candidaților în alegerile locale. Acestea avertizează că romii își vor da voturile pe proiecte clare, nu pe promisiuni.

Aurel Pascu, reprezentant al Fundației Roma, a declarat luni pentru MEDIAFAX că romii nu mai vor să fie masă de manevră și să își dea voturile unor candidați fără să primească nimic în schimb.

Citește și: Familia bărbatului care a SĂRIT pe geam de la etajul 6 la o descindere a MASCAȚILOR a depus plângere penală

„Cerem partidelor care vor avea candidați la alegerile locale să încheie protocoale cu organizațiile reprezentantive ale romilor din Transilvania, dacă vor voturile noastre. Vrem să vedem proiecte concrete care se adresează comunității rome, pentru că ne-am săturat de promisiuni”, a spus Pascu.

Acesta a subliniat că romii așteaptă proiecte de integrare socială, de educație, de sănătate care vizează etnia.

„Să nu prindem vreun politician că vine în comunități să ne cumpere voturile pe un kilogram de făină, că va fi de rău. Să dea dovadă de responsabilitate și să încheiem protocoale, înțelegeri, pentru binele etniei. Și atunci ne vom da voturile acelor candidați, îi vom sprijini să câștige alegerile”, a mai spus reprezentantul Fundației Roma.

Romii sunt dispuși să negocieze susținerea candidaților pe plan local cu toate partidele care vor avea candidați pentru primării și consilii județene la alegerile locale.

„Pe noi nu ne interesează culoarea politică a unui candidat, dacă e om de treabă și are proiecte pentru noi, îl votăm. Dacă nu se ține de cuvânt, peste patru ani vom vota împotriva lui. Sunt zone unde cu voturile noastre se alege un primar, fără ele nu”, a explicat Aurel Pascu.

Aurel Pascu a precizat că vorbește în numele mai multor organizații ale romilor din Transilvania, printre care Fundația Roma, Gipsy Media, Centrul creștin al romilor din Transilvania , Syndy Humanitas, Asociația Romilor din Transilvania, Partida Romilor Cluj, Partidul Democrat Creștin al Romilor din Transilvania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.