Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începem cu stângul: Monica Niculescu, ÎNFRÂNGERE DRAMATICĂ în primul meci contra Belgiei

monica niculescu

Vești proaste pentru iubitorii tenisului din România. În primul meci al confruntării România-Belgia din Fed Cup, Monica Niculescu a fost înfrântă cu 3-6 4-6 de către Kirsten Flipkens, într-un meci care a durat o oră și 40 de minute.

Flipkens (31 ani, 74 WTA) a câștigat într-o oră și 40 de minute un meci în care cele două jucătoare au alternat perioadele bune cu momente mai puțin reușite, informează Agerpres.

Dezvăluiri din dosarul Turceni-Rovinari: Victor Ponta și preferințele în materie de mașini

Belgianca a câștigat ghemul inaugural, iar apoi Monica a reușit egalarea la capătul unui ghem foarte lung, de aproape zece minute. Jucătoarea noastră a realizat break-ul și s-a desprins la 3-1 după un ghem la zero. Monica nu a reușit să profite de avantajul creat și Flipkens a adunat punct după punct (a avut două ghemuri consecutive la zero, 4-3, 5-3) și a câștigat primul set cu 6-3, în 45 de minute.

În actul al doilea, primele patru ghemuri au însemnat tot atâtea break-uri, Monica egalând la 2-2 după ce a revenit de la 0-40. Niculescu a prelungit momentul bun și s-a desprins la 4-2, dar a urmat o nouă cădere psihologică și belgianca a făcut patru ghemuri la rând, câștigând setul cu 6-4 și meciul.

Flipkens a reușit 19 mingi direct câștigătoare, față de 15 ale Monicăi, a făcut 21 de erori neforțate, iar Monica a avut 24.

Kirsten Flipkens o conduce acum pe Niculescu în meciurile directe cu scorul de 4-3, după ce românca se impusese în precedentele două partide, anul trecut în primul tur la Luxemburg (turneu câștigat de Monica), 6-4, 6-2, și luna trecută în optimi la Hobart (finală pierdută de Niculescu în fața belgiencei Elise Mertens, cu 6-3, 1-6), cu 6-3, 6-2.

SONDAJUL care dinamitează scena politică: Lovitură GREA pentru Liviu Dragnea

La partida de la Sala Polivalentă au asistat, printre alții, fostul tenisman Ion Țiriac, selecționerul naționalei de fotbal a României, germanul Christoph Daum, alături de secundul său belgian Rudi Verkempinck, președintele Consiliului de Administrație al FC Steaua, Valeriu Argăseală, etc.

În al doilea meci de simplu al confruntării cu Belgia, Sorana Cîrstea (62 WTA) o va înfrunta pe Yanina Wickmayer (60 WTA). Belgianca are 3-1 în meciurile directe, dar Sorana s-a impus în ultimul duel, în 2012, cu 6-7 (8), 6-2, 6-3, în primul tur la Cincinnati.

România și Belgia s-au înfruntat de trei ori până acum în Cupa Federației, Belgia învingând de fiecare dată: în 1975 a fost 2-0, la Aix-en-Provence (Franța), în sferturile Grupei Mondiale, iar în 1995, Belgia s-a impus cu 2-1 și apoi cu 3-0, în decurs de trei zile, la Murcia, în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa a competiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.