Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începerea noului an universitar: Universitatea Politehnica, UMF, UNATC şi Academia Tehnică Militară își așteaptă studenții

politehnica

Universitatea Politehnica Bucureşti, UMF "Carol Davila", Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, precum şi Academia Tehnică Militară vor marca luni începerea noului an universitar, scrie Agerpres.

* La Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, festivitatea va începe la ora 10,00, în Aula Magna, în prezenţa rectorului Mihnea Costoiu, a ministrului Cercetării, Bogdan Gruia Ivan, şi a ambasadorului japonez Hiroshi Ueda. Universitatea va avea în acest an peste 40.000 de studenţi şi 2.000 de cadre didactice. După ce a fuzionat, prin comasare, cu Universitatea din Piteşti, instituţia începe anul universitar cu un nou nume: Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti.

"Vom continua să promovăm diversitatea şi incluziunea în mediul academic, vom continua să fim vârful cercetării şi inovaţiei tehnologice din România, oferind resurse şi sprijin pentru proiecte de cercetare, vom continua să consolidăm parteneriate internaţionale pentru a oferi studenţilor o perspectivă globală, vom continua să le oferim şansa de a participa la programe de învăţare care le dezvoltă competenţele pentru o piaţă a muncii în schimbare, pregătindu-i pentru provocările lumii moderne, vom continua să îi încurajăm să se implice în activităţi de voluntariat pentru a contribui la dezvoltarea societăţii", a precizat Mihnea Costoiu.

* Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va avea în acest an 13.460 de studenţi, dintre care 2.686 vor trece pentru prima oară pragul instituţiei de învăţământ. Luni, de la ora 10,00, în Amfiteatrul "George Emil Palade" din incinta Palatului Facultăţii de Medicină din Capitală va avea loc deschiderea oficială a noului an universitar. Noua generaţie de studenţi medicinişti va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii de licenţă, numele medicului neurolog Ovidiu Alexandru Băjenaru, personalitate marcantă a medicinei româneşti şi internaţionale.

La festivitatea de deschidere vor fi prezenţi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, acad. Ioanel Sinescu, precum şi rectorul UMF "Carol Davila", Viorel Jinga.

Totodată, Facultatea de Stomatologie a UMFCD va funcţiona, începând din această toamnă, în cadrul celui mai mare spital universitar de stomatologie din România, Centrul Medical Multifuncţional din Sectorul 4 al Capitalei. Clădirea are o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi, dispusă în regim de parter şi două etaje şi a fost configurată special pentru pregătirea studenţilor Facultăţii de Stomatologie, cu trei amfiteatre, săli de curs, bibliotecă, o sală pentru simulatoare, laboratoare de microbiologie, birouri şi spaţii tehnico-administrative, a anunţat Primăria Sectorului 4. La deschidere au fost invitaţi: premierul Marcel Ciolacu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, rectorul UMF "Carol Davila", Viorel Jinga, şi decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF, manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Cătălin Cîrstoiu.

* Festivitatea de deschidere a noului an de învăţământ la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" va avea loc de la ora 11,00, în Sala Atelier - Outdoor. Evenimentul va debuta cu alocuţiuni ale rectorului Liviu Lucaci şi preşedintelui Senatului UNATC, Doru Niţescu, urmate de discursuri ale decanilor celor două facultăţi - Teatru şi Film.

"Anul universitar 2023 - 2024 reprezintă un nou capitol în viaţa academică a universităţii, precum şi continuarea în dezvoltarea şi creşterea acesteia ca instituţie de învăţământ superior. Acest moment marchează oportunitatea de a reflecta asupra obiectivelor şi valorilor sale, de a-şi îndrepta atenţia către excelenţă şi de a celebra diversitatea şi contribuţia fiecărui membru al comunităţii sale academice", transmite UNATC.

* Luni vor avea loc festivităţi de deschidere a anului universitar şi în instituţiile militare de învăţământ superior. Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, va participa, începând cu ora 9,00, la ceremonia de la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I" din Bucureşti. Instituţia de învăţământ numără peste 1.000 de studenţi, dintre care 305 în anul I.

Tot luni, de la ora 9,00, îşi deschide porţile şi Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" din Bucureşti. Din cei 875 de studenţi la cele trei cicluri universitare (licenţă, masterat şi doctorat), 430 sunt în anul I.

Deschiderea noului an universitar la Institutul Medico-Militar din Bucureşti va avea loc de la ora ora 8,30. Numărul total de studenţi (Bucureşti şi Târgu Mureş) este de 637, dintre care 105 sunt în anul I.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.