Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incertitudinea pare să fi luat sfârșit la Budapesta - Cum va vota partidul lui Orban în privința aderării Finlandei și Suediei la NATO

suedia nato finlanda nato

Partidul Fidesz, al premierului ungar Viktor Orban, va susţine ratificarea tratatelor pentru aderarea Suediei şi Finlandei la NATO, a anunţat formaţiunea politică, în contextul în care Parlamentul de la Budapesta a început dezbaterile pe această temă.

"Vom oferi susţinere pentru aderarea Finlandei şi Suediei la NATO", a comunicat formaţiunea Fidesz, conform agenţiei Reuters.

"Extinderea NATO prin integrarea Finlandei şi Suediei este un pas semnificativ în sensul consolidării securităţii euro-atlantice", a afirmat Peter Sztaray, secretar de stat în cadrul Ministerului ungar de Externe.

În urmă cu câteva zile, premierul Viktor Orban, care menţine relaţiile cu Rusia în pofida invaziei în Ucraina, a declarat că unii parlamentari "nu sunt foarte entuziasmaţi" în privinţa admiterii Finlandei şi Suediei în NATO.

Parlamentul de la Helsinki a aprobat miercuri, cu o largă majoritate, un proiect de lege care va permite aderarea ţării la Alianţa Nord-Atlantică, deşi încă este aşteptată ratificarea de către Ungaria şi Turcia a tratatelor pentru admiterea Finlandei şi Suediei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.