Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încetarea ostilităților într-unul dintre cele mai sângeroase războaie din lume - Rebelii Tigray cedează sub presiunea forțelor eritreene și etiopiene

ISS Africa
Tigray Eritreea Etiopia

La finalul mai multor zile de discuții pentru pace desfășurate în Africa de Sud, guvernul etiopian și oficiali din regiunea Tigray, au convenit asupra încetării ostilităților, după aproape doi ani de război civil, notează RADOR.

Mai multe milioane de oameni au nevoie urgentă de ajutor, ca urmare a luptelor. Corespondentul BBC transmite că, pe lângă acordul privind încetarea focului, guvernul etiopian și forțele din Tigray au promis accesul nerestricționat pentru ajutoarele umanitare. Reprezentantul Uniunii Africane, fostul lider nigerian, Olusegun Obasanjo, a precizat că cele două părți au convenit un plan de dezarmare și restabilire a serviciilor. Pe timpul războiului, regiunea Tigray a fost deconectată de la serviciile de electricitate, telefonie și internet. Mai este mult până la încetarea războiului și, potrivit dlui Obasanjo, acest acord este doar începutul procesului de pace. Țara vecină, Eritreea, a investit masiv în acest conflict, însă nu a fost prezentă la discuții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.