Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Închisoare cu suspendare pentru Bernard Laporte şi Mohed Altrad, vinovaţi de corupţie

quinzemondial.com
rugby
Condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi la 75.000 de euro amendă, Laporte a fost găsit vinovat pentru o serie de arbitraje în beneficiul omului de afaceri, după ce a încasat din partea acestuia 180.000 de euro în luna martie 2017, în virtutea unui contract de imagine secret şi nepus însă în execuţie.

"Infracţiunile comise de Bernard Laporte, de la preluarea funcţiei sale, a adus atingere gravă imaginii funcţiei de conducător, imaginii FFR şi imaginii rugby-ului", a anunţat tribunalul corecţional din Paris.

Laporte a părăsit "temporar şi voluntar", cu efect imediat" funcţiile sale din World Rugby, instanţa conducătoare la nivel mondial al cărui vicepreşedinte este.

Comitetul executiv al World Rugby, reunit de urgenţă, a încredinţat comisiei de etică responsabilitatea unei decizii în cazul Bernard Laporte, conform codului de integritate.

La rândul său, omul de afaceri Mohed Altrad, preşedintele director-general al BTP, a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare şi la o amendă de 50.000 de euro pentru "remunerarea lui Bernard Laporte cu scopul de a obţine favoruri din partea sa, în calitatea de preşedinte al FFR", a adăugat tribunalul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.