DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Închisoare PE VIAŢĂ pentru asasinii unui şef de post din Maramureș: Cum au motivat judecătorii decizia

inchisoare

Închisoare pe viaţă pentru cei doi fraţi acuzaţi că au ucis un şef de post din judeţul Maramureş. Este decizia luată astăzi de Tribunalul Maramureş, la mai bine de un an după ce poliţistul a fost înjunghiat chiar în sediul Postului din comuna Vişeu de Jos, potrivit DIGI24.

Citeşte şi: Problemele din justiţie l-au SĂRĂCIT: Ce avere mai are consilierul premierului Dăncilă

Agentul Gheorghe Nistor a fost ucis pe 4 ianuarie 2017, cu trei lovituri de cuţit. Cei doi bărbaţi, consideraţi principalii suspecţi, au fost arestaţi în scurt timp. În timpul anchetei s-a stabilit că, înainte cu două săptămâni, şeful de post a avut un conflict cu atacatorii care l-au înjurat şi ameninţat.

Ambii suspecţi au antecedente violente. Unul dintre ei a fost condamnat în 2005 de un tribunal francez la o lună închisoare cu suspendare pentru tentativă de furt cu distrugere, iar celălalt a fost judecat pentru lovire şi tâlhărie acum trei ani.

Sentinţa dată astăzi nu este definită şi poate fi atacată cu apel.

"Tribunalul Maramureş s-a pronunţat cu privire la cauza nr. 1416/100/2017, având ca obiect infracţiunea de omor calificat comisă la data de 4 ianuarie 2017, la sediul Postului de Poliţie Vişeu de Jos, asupra victimei Nistor Gheorghe, şef de post.

Citeşte şi: Denunţătorul medicului Lucan aruncă ÎN AER sistemul medical: Deputatul, noi DEZVĂLUIRI în faţa procurorilor DIICOT / VIDEO

Astfel, prin sentinţa penală nr. 28/20.02.2018, ambilor inculpaţi, T.I.A. şi T.M.O, li s-a aplicat pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de 5 ani a drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, d şi h Cod penal şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, d şi h Cod penal pe perioada executării pedepsei.

S-a menţinut măsura arestului preventiv aplicată acestora şi s-a dedus din pedeapsă reţinerea lor pe o durată de 24 de ore, din 06.01.2017 până la 07.01.2017, şi arestul preventiv începând cu data de 07.01.2017, la zi.

În baza art. 25 alin.1 Cod procedură penală coroborat cu art. 1391 alin.2 Cod civil, inculpaţii au fost obligaţi, în solidar, la plata către partea civilă D. A., a sumei de 5.000 euro reprezentând daune pentru prejudiciul moral suferit, iar în temeiul art. 25 Cod procedură penală coroborat cu art. 1381 alin.1 şi 2 Cod civil, la plata, în parte, a despăgubirilor civile către I.P.J. Maramureş.

Citeşte şi: Raport DEVASTATOR al Curţii de Conturi: Brandul turistic naţional, promovat prin plăţi NELEGALE

Instanţa a luat act de renunţarea la pretenţiile civile formulate de către părţile civile N. M. (mama victimei), N. M. (soţia victimei), N. A. (fiul victimei) şi N. M. A. (fiul victimei).

S-a dispus păstrarea până la rămânerea definitivă a cauzei a mijloacelor materiale de probă, bunuri aparținând victimei sau condamnaţilor, care vor fi ulterior restituite, distruse sau arhivate împreună cu dosarul. De asemenea, s-a dispus plata, din fondurile Ministerului Justiţiei, a sumei de câte 360 lei reprezentând onorariile de apărători desemnaţi din oficiu.

Inculpaţii au fost obligaţi la plata sumei de câte 53.000 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului.
Menţionăm că hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.”, se arată în minuta  Tribunalului Maramureş.

Citeşte şi: Meteorologii au emis cod PORTOCALIU de viscol: Vântul va DEPĂŞI 110 kilometri pe oră. Autorităţile, pregătite să INTERVINĂ .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.