Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denunţătorul medicului Lucan aruncă ÎN AER sistemul medical: Deputatul, noi DEZVĂLUIRI în faţa procurorilor DIICOT / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Mihai Lucan

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a fost astăzi la DIICOT unde a prezentat noi dovezi despre relația dintre Mihai Lucan și companiile din industria farmaceutică.  Potrivit acestuia, doctorul Lucan a dezvoltat mecanisme complexe prin intermediul instituțiilor pe care le controla pentru a încasa șpăgi uriașe de la firmele de medicamente.

Citeşte şi: Şeful Comisiei de Apărare a PNL iese la ATAC: 'Liviu Dragnea s-a speriat. Îi e TEAMĂ să vină în fața comisiilor de Apărare...'

"Astăzi am venit pentru a depune noi dovezi în sprijinul afirmaţiilor mele, că profesorul Lucan, în incompatibilitate strigătoare la cer şi încălcând legea cu bună-ştiinţă, şi-a înfiinţat o societate, un soi de ONG, o fundaţie numită Societatea Română de Boli Genito-Urinare, prin care foarte mulţi ani a sifonat sume foarte importante. Urmează această suspiciune pe care o ridic eu să fie probată cu mai multe dovezi pe care le-am adus astăzi. Acum câteva săptămâni am vorbit despre Societatea Română de Boli Genito-Urinare ca fiind o societate prin care Lucan primea sponsorizări de la firme importante nu doar din domeniul transplantului. Ce trebuie să înţeleagă lumea? Piaţa transplantului înseamnă o piaţă de sute de mii de euro. Vorbim nu doar despre medicaţia imunosupresoare, care îl face pe pacient să păstreze rinichiul transplantat, ci şi despre antigfungice, antibiotice şi antivirale.

La uşa profesorului Lucan era coadă. Erau o grămadă de firme de medicamente care încercau să-i câştige bunăvoinţa, deoarece el s-a aşezat în multiple situaţii de incompatibilitate. Era şi şef de secţie, era şi preşedintele consiliului de administraţie al spitalului, era şi cel care dicta ce reţete să se facă, hotăra ce medicamente ies de pe piaţă.

Citeşte şi: Prezenţă SURPRIZĂ la întâlnirea decisivă Toader-Iohannis: Augustin Lazăr şi reprezentanţi ai CSM, chemaţi la Cotroceni / UPDATE

A scos o importantă firmă care furniza un anume imunosupresor, introducând o altă firmă, în urma unei înţelegeri oculte pe 250.000 de euro. Unul ditnre contractele de sponsorizare e unul dintre cele mai flagrante dovezi că Lucan influenţa medicaţia pacienţilor fără să aibă studii clinice. Practic a scos un imunosupresor din medicaţia a sute de bolnavi peste noapte, doar ca să favorizeze un competitor dispus să ofere o sumă importantă de bani.

Am adus multe documente foarte interesante. Între ele, un document care atestă că o firmă de medicamente ar fi sponsorizat Societatea Română de Boli Genito-Urinare şi, indirect, Institutul de Transplant, pentru achiziţionarea unei maşini pentru transportul rinichilor transplantaţi. E vorba de o sumă de 25.000 de euro.Acea maşină nu se regăseşte nicăieri.

Sunt contracte de sponsorizare pentru tot felul de simpozioane care nu au existat niciodată.", a declarat Ungureanu în faţa sediului DIICOT.

Citeşte şi: Meteorologii au emis cod PORTOCALIU de viscol: Vântul va DEPĂŞI 110 kilometri pe oră. Autorităţile, pregătite să INTERVINĂ .

Prezenţă SURPRIZĂ la întâlnirea decisivă Toader-Iohannis: Augustin Lazăr şi reprezentanţi ai CSM, chemaţi la Cotroceni / UPDATE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.