Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Închisoare pe viaţă pentru cinci jucători argentinieni acuzaţi de crimă

quinzemondial.com
rugby

Justiţia argentiniană a pronunţat, luni, sentinţe cu închisoarea pe viaţă împotriva a cinci tineri jucători de rugby pentru uciderea unei persoane la ieşirea dintr-un bar de noapte în urmă cu trei ani, după un proces îndelung mediatizat, informează AFP, potrivit Agerpers.

Alţi trei participanţi la încăierare, dintr-un grup de prieteni cu vârste între 21 şi 23 de ani, au fost condamnaţi la câte 15 ani de închisoare pentru "participare secundară" la uciderea lui Fernando Baez Sosa, un student de 18 ani, lovit cu pumnii şi picioarele pe data de 18 ianuarie 2020 la Villa Gesell, o staţiune balneară situată la aproximativ 400 km sud de Buenos Aires.

Tribunalul din Dolores avea pe rol de câteva săptămâni cazul celor opt tineri acuzaţi de omucidere dublu agravată, întrucât au comis crima în grup şi cu premeditare.

Drama a generat o puternică emoţie în Argentina, antrenând manifestaţii în mai multe oraşe, între care Villa Gesell şi Buenos Aires.

Procesul a acaparat atenţia opiniei publice şi verdictul, pronunţat de tribunal în condiţii de maximă securitate, a fost transmis de mai multe posturi de televiziune.

"Dreptate pentru Fernando!" sau "Dreptate înseamnă pedeapsă pe viaţă!" se putea citi pe pancartele şi tricourile afişate de apropiaţi ai familiei lui Fernando Baez Sosa, dar şi pe ale familiilor victimelor unor fapte similare. Zeci de manifestanţi s-au aflat în faţa tribunalului, protejat de un cordon de poliţişti.

Acuzaţii, coechipieri la un mic club de rugby din Zarate (nord de Buenos Aires), au rămas tăcuţi pe tot parcursul procesului. Prin vocea unui dintre ei, aceştia au cerut clemenţă şi au cerut iertare, susţinând că niciodată "nu au avut intenţia de a-l ucide".

La anunţarea verdictului cu închisoare pe viaţă, unul dintre ei, considerat şeful grupului, Maximo Thomsen, a leşinat, determinând întreruperea şedinţei pentru câteva minute.

În afara tribunalului, verdictul a fost salutat cu strigăte de bucurie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.